Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bir diğer konuğu Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Tokay oldu. Muhabirimiz Duygu Saral’ın sorularını yanıtlayan, Tokay, özgeçmişi ve muhtarlık sürecinde ki gelişmelerden bahsetti.

73 yaşındaki Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mehmet Tokay, “1950 yılında Elmalık köyünde doğdum. 1970'te Öğretmen Okulu’ndan mezun oldum. 1988 ön lisans mezunuyum. 1996’da emekli oldum. 1999 ‘da muhtar adayı oldum. Hala muhtarlığa devam ediyorum. Evliyim. İki çocuğum var” dedi.

“Mahallemiz 10 bin nüfusa sahip”

Mahallesinin nüfus yapısından bahseden Muhtar Mehmet Tokay, “Mahallemiz 10 bin nüfusa sahiptir. 7 bine yakın seçmenimiz bulunuyor. Mahallenin vatandaş portföyü de orta düzeydedir. İki tane cami ve bir okulumuz mevcut. Bunun yanı sıra bir de futbol sahamız var. Dârülharpçı aileler benim mahallemde çok az, birkaç aile diyebilirim. Aileleri ikna edemedik. Hatta emniyet yetkilileriyle gittik bir eve. Kapalı bir aileydi. Çocuklarını göndermiyorlardı. Neden diye sorduğumuzda kötü şeyler aşıladıklarını söylediler” şeklinde konuştu. Okulların yeterli olmadığını dile getiren Mehmet Tokay, “Bizim zamanımızda Saffet Çam İlkokul’du. Bir de Atatürk İlkokulu vardı. Nüfus artınca ortaokula ihtiyaç duyuldu. Saffet Çam Ortaokulu oldu. Yeterli okul olmadığı için mahallemin bir kısmı Bayraktepe mahallesinde ki Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’na gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Bana sorarlarsa mahalle muhtarlığı kalksın”

Tokay, “2007’ye kadar mahallemi %100’ünü tanıyordum. 2007 yılından sonra azaldı. Çünkü sistem değişti. Muhtarlık bitti. Bana sorarlarsa mahalle muhtarlığı kalksın. Benim mahallem çok iyi ve güvenli bir bölgedir. Vatandaşlar çok iyi. Ama yöneticiler hep halkı üzüyor. Kimse görevini yapmıyor. Ne yöneticiler ne vatandaşlar. Şu anda kuşak ve sistem eksiliği var. Bana göre kimse işini yapmıyor. Kimse sorumluluğunu bilmiyor” dedi.

MUHABİR: DUYGU SARAL

Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor” Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor”

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin