32 saatlik kursta, cenaze işlemleri ile ilgili uygulamalı eğitim yapıldı.  Ölüm öncesi, ölüm anı ve sonrası yapılması gereken görevler, cenaze yıkama ve kefenleme nasıl yapılır, defin işlemleri anlatıldı. Kursiyerlere katılım belgelerini Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy ve Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yakup Çağlayan birlikte verdi. İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy kursiyerlere kefenleme ile ilgili sorular sordu. Aldığı cevapların doğru olmasından dolayı kursiyerleri tebrik ederek kursun amacına ulaştığını söyledi.

Müftü Ulusoy "Allahu Teala uzun ömürler versin ama hayatın bir gerçeği her evde bir gün mutlaka birileri vefat edecektir. Kendi yakınımızı kendimizin yıkayıp kefenlemesi en doğru olanıdır." dedi.

Kurs Öğreticisi Fatma Yavuzdeğer Cenaze işleri kursuna taleplerin yoğun olduğunu belirterek 30 kursiyerin yeni kurs açılması için dilekçe verdiğini söyledi. Kursiyerler memnuniyetlerini dile getirerek kursun açılmasına vesile olanlara teşekkür etti.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

GASSAL OLDULAR, BELGELERİNİ ALDILAR (6)GASSAL OLDULAR, BELGELERİNİ ALDILAR (5)GASSAL OLDULAR, BELGELERİNİ ALDILAR (4)GASSAL OLDULAR, BELGELERİNİ ALDILAR (1)GASSAL OLDULAR, BELGELERİNİ ALDILAR (2)

Editör: Rümeysa Şahin