Kız Öğrencileri Bilinçlendirdiler Kız Öğrencileri Bilinçlendirdiler

2005 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yürürlüğe giren eTwinning projesi Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. Aralarında Türkiye’nin de olduğu Avrupa okullarında İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunuluyor. yalova-turkiye-romanya-portekiz-azerbaycan-etwining-proje-geleneksel-oyunlarımız (6)

Bu kapsamda Gazi Abdurrahman İlkokulu Kasım ayı itibariyle "Geleneksel Oyunlarımız" adlı eTwinning Projesine heyecanla başladı. Okulun 3-B ve 3-D Sınıfı öğretmenleri Arzu Tabaru ve Fatma Didem Kaya’nın proje ortağı olduğu etkinlikte diğer proje ortaklarından olan Portekiz, Romanya ve Azerbaycan’dan öğrenciler ve öğretmenler okula geldi. 4 ülkenin öğrencileri ortaklaşa çalışıp her hafta 1 ülkenin geleneksel oyunun seçiyor ve o ülkenin geleneksel oyununu sahneliyor. yalova-turkiye-romanya-portekiz-azerbaycan-etwining-proje-geleneksel-oyunlarımız (3)

Proje ile çocuklar hem farklı kültürleri, ülkeleri tanıyacaklar; hem ülkemizi tanıtacaklar hem de İngilizce olarak kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar bulma şansını elde edecek. Kasım ayında başlayan projenin Şubat ayına kadar sürmesi planlanıyor.

yalova-turkiye-romanya-portekiz-azerbaycan-etwining-proje-geleneksel-oyunlarımız (2)yalova-turkiye-romanya-portekiz-azerbaycan-etwining-proje-geleneksel-oyunlarımız (1)

Kaynak: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel