İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına 93 gündür devam ediyor. Bölgede aralıksız süren bombardıman binlerce Filistinliyi yerinden ederken, can kaybı her geçen saat artıyor. Dünyanın üç maymunu oynadığı saldırılar son 24 saatte 113 kişinin ölümüne neden olurken, 250 kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları başlattığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 22 bin 835’e, yaralananların sayısı 58 bin 416’ya yükseldi.israil-filistin-saldir-can-kaybi (1)

Gazze Şeridi’nde 2 Gazeteci Daha Öldürüldü  

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bugün düzenlediği saldırılarda 2 gazeteci daha hayatını kaybetti. Ölen gazetecilerden birinin, daha önceki saldırılarda eşini, kızını ve torununu kaybeden Al Jazeera'nın Gazze Büro Şefi Wael Dahdouh'un oğlu Hamza Dahdouh olduğu öğrenildi.  

İsrail, Gazze Şeridi'ni aralıksız vurmaya devam ediyor. Dumanların yükseldiği bölgeden dünyaya haber vermeye çalışan gazeteciler ise İsrail ordusu tarafından hedef alınıyor. İsrail güçlerinin bugün Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir araca düzenlediği hava saldırısında 2 gazeteci daha hayatını kaybetti. Saldırıda ölen gazetecilerden Fotomuhabir Hamza Dahdouh’un 26 Ekim’deki İsrail saldırılarında eşini, kızını ve torununu kaybeden, geçtiğimiz ay ise saldırılarda yaralanan Al Jazeera’nın Gazze Büro Şefi Wael Dahdouh'un oğlu olduğu öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden diğer gazetecinin ismi ise Mustafa Thuraya olarak açıklandı.israil-filistin-saldir-can-kaybi (4)

“Allah bize tüm şehitlerin hatırına devam etme gücü versin”

EPDK’nın tek fiyat kararı uygulanıyor EPDK’nın tek fiyat kararı uygulanıyor

Wael Dahdouh olayın ardından yaptığı açıklamada, “Ben de tüm bu insanlar gibi bugün veda ediyorum. Yüce Allah bize güç, teselli ve sabır versin. Allah bize Hamza’nın ve tüm şehitlerin hatırına devam etme gücü versin” dedi.

Oğlu Hamza’ya ve hayatını kaybeden tüm Filistinlilere seslenen Dahdouh, “Biz imanlı kalacağız. Bu bizim bilinçli olarak seçtiğimiz bir yoldur. Çok şey verdik, çok kan verdik. Devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Dahdouh konuşmasını, “Hamza benim bir parçam değildi, o benim her şeyimdi” sözleriyle sonlandırdı.

İsrail Polisi, Kudüs'te 3 Yaşındaki Filistinli Kız Çocuğunu Vurarak Öldürdü

İsrail polisi, Kudüs’teki bir kontrol noktasına düzenlenen araçlı saldırıya karşılık verildiği sırada “yanlışlıkla” 3 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun vurularak öldürüldüğünü açıkladı.israil-filistin-saldir-can-kaybi (2)

İsrail polisi, Filistinli bir kız çocuğunu öldürdü. İsrail polisi, Kudüs Valiliğine bağlı Biddu kasabasındaki kontrol noktasına bir aracın çarptığını belirterek, araçta bulunan 1’i kadın olmak üzere 2 kişinin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Polis, araçla düzenlenen saldırıda bir İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığını ifade etti. Saldırıya karşılık verildiği sırada “yanlışlıkla” 3 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun vurularak öldürüldüğünü açıklayan polis, “Açılan ateş sonucu başka bir araçta bulunan bir kız çocuğu vuruldu" dedi.

Sağlık ekipleri, Filistinli kız çocuğunun açılan ateş sonucu ağır yaralandığını ve kısa bir süre sonra olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Editör: Arda Yavuz