SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yaktığı günün 105. Yıldönümü, Yalova Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Program sabah 10:00’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Saat 11:00’daki günün ikinci programın da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç yaptı.

Kılıç, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ilk adimi atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet'imizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur. 19 Mayıs kurtuluşun ilk adımıdır, 19 Mayıs yeniden şahlanışın ön sözüdür. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyetinin ilk karış, ilk fidanı, ilk haykırışıdır. 19 Mayıs, Anaların yaşlı gözlerinin silindiği, evlatların kahırlı bekleyişinin sonlandığı, şehit es ve çocuklarının erlerinin öcünü almaya yemin ettiği gündür. 19 Mayıs, ezelden beri var olmuş ama asla esir olmamış Türk'ün tarih sahnesindeki yeni şahlanış, taze bir fidan gibi göğe yükselişidir. Bugün Türkiye'nin demokrasisi ve birliği adına önemli bir gün olarak kutlanan 19 Mayıs, aynı zamanda gençliğimizin geleceğine ışık tutan bir bayramdır. Sevgili Gençler, Bu vatanin teminatı, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve gemisine sahip sizler olacaksınız. Her 19 Mayıs’ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, bu topraklar hep vatan kalsın diye şehit olan şühedanın kanından almıştır. Unutmayınız ki, Tarihi san ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak; binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Unutmayınız ki, ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapan vatanı milleti için çok çalışandır.’ Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanin, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize samimiyete sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacaklarına; bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızla en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, Sevgili Gençlerimizin ve Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.

Şiirler okundu, gösteriler yapıldı, ödüller verildi.

Paramotor gösterisi yapıldı ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyesi Mühra Demir’in konuşmasının ardından Milli sporcular Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya Türk bayrağı takdim etti. Yalova Üniversitesi öğrencisi Esra Bayraktar’ın şiir, Yalova Üniversitesi öğrencisi Fatih Doğuşlu’nun marş okuması sonrasında, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül verildi. Sporculara ödüllerini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Ak Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Garnizon Komutan Vekili Dz. Piyade Alb. Mahmut Korkmaz ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel takdim etti. Karate, judo, jimnastik ve halk oyunu gösterilerinin ardından tören ve etkinlikler sona erdi.

Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (12)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (11)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (10)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (9)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (7)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (5)

Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (6)

Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (4)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (3)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (2)Yalova 19Mayis Kutlama Gosteri Toren Genc (1)

Editör: Arda Yavuz