Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. 19 Mayıs’ın 104. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tamamlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kalkan, gençler, antrenörler ve sporcular katıldı. Gençlik Haftası kutlamaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikler ve programlarla hafta boyunca devam edecek.

Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine dair şu açıklamalarda bulundu: “Gençlik; milletin temeli, ülkenin istikbal ve istiklalidir. Ülkelerin en büyük emeli, millet ve vatanın bekası için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacak; milletin ve toplumun menfaatini, şahsi menfaatinin üstünde tutacak nesiller yetiştirmektir. Milletin ayakta kalmasını sağlayan hayatî kuvvet ve ilkeler onların damarlarında mevcut ve saklıdır. Hiç şüphesiz ki tarih boyunca ayakta kalmayı başaran milletler, geçmişini unutmayarak özüne sahip çıkmış, gelenek ve kültürlerini nesilden nesile aktarmışlardır. Milletlerin geleceği gençliğe ve gençliğin geleceği de eğitimine bağlıdır. Gençlerin eğitimine ve öğretimine çağın gelişen şartlarını da göz önünde bulundurarak önem veren milletler, daima yükselmişler ve dünyada söz sahibi olmuşlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ''Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.'' sözünün ışığında kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı mukaddes mirasın asıl sahipleri olan gençlerimizdir. Bir milletin büyüklüğü ve gücü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı, basiretli, erdemli, bilgili, onurlu, kendine güvenen, imanlı ve azimli gençlerin sayısı ile doğrudan orantılıdır. Türk gençliği de Türk Milletinin geleceği, umudu olarak, her alanda gösterdikleri başarılarla cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasını saklayacaklardır. Bu konuda onlara olan güvenimiz tamdır” diyerek sözlerine son verdi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

gençlik haftasıGençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (10)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (11)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (9)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (6)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (7)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (5)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (2)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (4)Gençlik Haftası Kutlamaları Yalova'da Başladı (1)

Editör: Rümeysa Şahin