Süreçle ilgili olarak bakanlığın onay verdiğini ve yakında adliyenin ön büro sistemiyle bir nevi bankalara benzetilebilecek bir fiziki düzenlemeyle yenileneceğini söyleyen Bekler, bu sayede verim ve zaman açısından kazanımlar olacağını kaydetti. 

Bekler, “Yargı faaliyetlerinin hızlandırılması kapsamında Türkiye’deki 20 pilot ilden biri olan Yalova’da aşağı yukarı 1,5 – 2 yıldır gündem olan adliyenin o projeye uygun yapılandırılmasıyla ilgili işlemler başladı. Artık vatandaşlar kısa bir süre sonra bütün işlemlerini yukarıya çıkmadan aşağıda girişte, aynı bankalara benzetebileceğimiz veya ön büro olacak.

Ön bürolarda bu işlemleri yapacaklar. Artı yasal olarak yukarıyla çıkmaları da engellenecek. Bu hem hakim ve savcıların mesaisinin boşa gitmesini, adli kurulların boşa vakit geçirmesini önleyecek. Kalemlerdeki çalışma performansını artıracak. Herkes kendi işini kendi yapacak. Bu manada örneğin sadece duruşmalar ve vatandaşların gireceği yerler zemin katta olacak üst katlara çıkılamayacak. Binada tadilat sözkonusu. Başsavcımızın verdiği talimata göre idari işlemler devam ediyor. Şunu söyleyebiliriz, süreç başladı. Bakanlıktan olur çıktı” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim