Kıyasıya rekabetin yaşandığı organizasyonda 22 şehirden 88 kulübün 760’ı kadın, 681’i erkek olmak üzere toplam bin 441 sporcu yarıştı. Minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler kategorilerinde olmak üzere 4 yaş grubunda gerçekleştirilen şampiyonanın ilk etabında Türkiye Karate Federasyonu tarafından görevlendirilen 100 hakem görev aldı. Toplam 3 ayak üzerinden gerçekleşecek olan İllerarası Karate Ligi’nde en yüksek puanları elde edecek sporcular finale kalacak.

Yalovaspor Dördüncülüğü Garanti Altına Aldı Yalovaspor Dördüncülüğü Garanti Altına Aldı

16-17 yaş genç erkekler kumite 55 kiloda mücadele eden Taşköprü Karate İhtisas Kulübü’nden Ömer Güney birinci olarak altın madalya kazandı. Bu kategoride ikinciliği Savaşan Do Spor Kulübü’nden Seçkin Berat Yağmur, üçüncülüğü de  Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübü’nden Eren Yaray ve Çatalca Belediye Spor Kulübü’nden Sadık Gün paylaştı.

14-15 yaş ümit erkekler kumite 70 kiloda ki sporcumuz Eren Sönmez üçüncülüğü Körfez GBSK’dan Melik Ay’la paylaştı. Birincilik Çorlu Karate Spor Kulübü’nden Kerem Safa Güner, ikincilik Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kayra Demiray’ın oldu.

16-17 yaş genç erkek kumite 68 kiloda Taşköprülü karateci Hamza Yiğit Kambur bronz madalyayı boynuna taktı. Sporcumuzun yer aldığı bu kategoride Darıca Eğitim ve Spor Kulübü’ndan Muhammet Emin Akçay şampiyon olurken, Yazıcı Spor Kulübü’nden Burak Acar ikinci oldu.

yalova-kocaeli-karate-madalya-spor (3)yalova-kocaeli-karate-madalya-spor (4)yalova-kocaeli-karate-madalya-spor (2)

Editör: Arda Yavuz