Sanatın iyileştirici gücünden esinlenen Yalova GSL ekibi, çizgi film ve masal karakterlerinin resimlerini hastane iç mekân duvarlarına ve koridorlarına çizdi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Haydar Kılıç, “Öğrencilerimiz kardeşlik, dostluk, yardımseverlik gibi duygularını geliştirmek amacıyla bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Projeyi paylaştığımız hastane yönetimi bundan çok memnun kaldı. Hastanede çalışmalarımıza başladık. Bu tür çalışmaların insanlara pozitif yönde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Projemize ilk etapta 5 öğrenci, 1 öğretmen ile başladık ama yıl içinde öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu projede yer alacak” dedi. Yalova Güzel Sanatlar Lisesi gönüllü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekibin öğretmenlerinden Esma Özgür ise, tamamladıkları eserlerin yanı sıra duvarlara hastalar üzerinde olumlu etkileri kanıtlanmış resimler yapacaklarını ifade etti.

Koridorlar rengarenk oldu

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri Gülefşan An, Ebrar Üzülmez, Nurten Yazıcı, Maryamkhon Nabieva, Elif Kılıçarslan ve Edanur Çamur; Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Esma Özgür rehberliğinde, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hasta ve hasta yakınlarının morallerinin yükselmesi için hastane iç mekân duvarlarına resim yapıyor. “Resimlerle Şifa” isimli proje sayesinde öğrenciler hem ilimiz insanlarına destek olmakta hem de okulda öğrendiklerini okul dışında da uygulama fırsatı bulabilmekte. Proje yeni resimlerle devam edecek. Desteklerinden dolayı Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’ye, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’a, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç'e, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ertunç Altuntaş'a, Hastane Müdürü Hilmi Sezer'e, Süpervizör Mustafa Kaba'ya, öğretmen, öğrenci, veliler ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (6)Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (7)Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (5)Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (2)Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (3)Hastaları resimlerle iyileştiriyorlar (1)

Editör: Rümeysa Şahin