Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 Uzman Doktor Atandı! Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 Uzman Doktor Atandı!

Kansere bağlı ölümlerde en fazla vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği akciğer kanseri için tüm dünyada 1-30 Kasım tarihleri arasında farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklere Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi de katılarak farkındalık oluşturmak amacıyla hastane içerisine stant kurdu. Etkinlik kapsamında standı ziyaret eden hasta ve yakınlarına bilgilendirmeler yapılarak, kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.
Erken tanı hayati önem taşıyor
Hastane sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Akciğer kanserinin bilinen en büyük sebebi sigaradır. Akciğer kanserine yakalanan hastaların 5’te 4’ü sigara içicisidir. Erken tanı hayati önem taşımaktadır. Etkinliğe katılan Göğüs Hastalıkları doktorlarımıza değerli bilgilendirmeleri ve destekleri için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.
Akciğer Kanserinin Belirtileri
Hastane ayrıca akciğer kanserinin belirtilerini yaptığı paylaşımda teker teker sıraladı. Buna göre belirtiler;
Geçmeyen veya giderek artan öksürük
Nefes alırken veya gülerken artan göğüs ağrısı
Öksürürken kan veya kanlı balgam çıkarmak
İştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı
Ses kısıklığı ve nefes darlığı
Sürekli tekrarlayan veya geçmeyen akciğer enfeksiyonları(zatüre, bronşit vb.)

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-egitim-arastirma-hastane-akciger-kanser-etkinlik-stant (6)yalova-egitim-arastirma-hastane-akciger-kanser-etkinlik-stant (5)yalova-egitim-arastirma-hastane-akciger-kanser-etkinlik-stant (2)yalova-egitim-arastirma-hastane-akciger-kanser-etkinlik-stant (1)

Editör: Arda Yavuz