1973 Rize doğumlu Recep Akyıldız, 2013’den beri 2 dönemdir muhtarlık yapmakta. Mahallesinin vatandaş portföyü ile ilgili konuşan Muhtar Akyıldız, “Buranın geneli, bundan 15 sene önce tarımdı. Şimdi de tersane bölgesi kurulunca insanlar tersanede çalışmaya başladı, göçler arttı. 2013’te 1400 seçmen vardı, şu anda 3250 seçmene çıktı. Çok göç alan bir yer oldu Altınova. Her yerden gelen, Doğu’dan, Güneydoğu’dan insan var. Çok kalabalıklaştı.” dedi.

Altınova’da artan göçler nedeniyle ilçeye ve mahallesine farklı yerlerden pek çok insanın geldiğini belirten Muhtar Akyıldız, mahalle yerlileri ve göç edenler arasında bazen sıkıntılar yaşanabildiğinden bahsederek, “Bazı çatışmalar haliyle oluyor. Bilhassa bu bekâr evleri durumunda vatandaşlar kendi evlerinden çıkıyorlar kiraya, kendi evlerini kiraya veriyorlar. Onlar atletli ve uygunsuz vaziyette, evlerinde perde falan asmıyorlar. Aileler ister istemez rahatsız oluyor. Ondan dolayı bazı çatışmalar oluyor icabında içki içip şişelerini atıyorlar. Zaman zaman hır gür oluyor.” şeklinde konuştu.

Mahallesindeki vatandaşların isteklerini sıralayan Muhtar Akyıldız, “Su problemimiz yok. Ulaşım sıkıntısı da yok. Kısmi olarak yolların bozuk olması, yeni açılan binaların, evlerin önü vatandaşın istediği zaman hemen yapılamaması gibi ufak tefek sorunlar oluyor. Herhangi bir ciddi sorun yok. Onlar da yavaş yavaş gideriliyor yani, dedi.

Mahallesinin güvenlik durumu ile ilgili olarak konuşan Akyıldız, durumla ilgili, “Güvenlik durumu iyi. Yalnız, bazı emniyet güçlerinde memur eksikliği var.  Zamanında ulaşamıyorlar yani görev yerlerine. Kolluk kuvveti yeterli değil, bence öyle. Hırsızlık olayları vardı bir ara, şimdi biraz hafifledi. Bu ara iyi. Bir de uyuşturucu ile ilgili parklarda, okuldaki gençler sigara içmeler toplanmalar böyle bir durum var. Uyuşturucu da var, sigara da var. Öyle furya kuvvetli Altınova’da. Tedbir alınması lazım.” şeklinde konuştu.

Mahallesinde yaşayan Darülharpçıların bulunduğunu belirten Muhtar Akyıldız, bu konuyla ilgili, “Babası yollamak istiyor okula ama annesi daha değişik yönden çocuğunu okula yollamak istemiyor. Bir ailenin daha olduğu duyumunu aldım. Yollamıyorlardı çocuğu hatta ufak çocuklara 12 yaşındaki çocuğu ufak bebeklere baktırmak için evde tutuyordu artık maalesef. Engelli bir çocuğumuz vardı, o da okula gitmiyordu. Özel bir öğretim görmesi lazımdı. Öyle bir konuyla da karşılaştık yani.” ifadelerini kullandı.

Muhtarı mahallenin birinci danışmanı olarak tanımlayan Akyıldız, “Muhtarı mahallenin birinci danışmanıdır. Vatandaş emniyete gitmeden önce muhtara gider, ailenin gizli sırlarını da muhtara anlatır. Mahalleli kendine en yakın olarak muhtarı görür. Sır ortağı diyelim muhtara.” dedi.

Yalovalılara, “Vatandaşlarımıza insanlık olarak israftan kaçınalım. Maalesef memleketimizde çok fazla israf var. Bu giyimde de yemede de içmede de yani bütün her şeyde çok israfımız var. Bundan kısmamız lazım, bu suda da aynı. Çok israfçı bir millet olmuşuz maalesef gidişat çok bozuk. Çöpe atılan ekmeklerin, yiyeceklerin haddi hesabı yok. Yarın bir gün, çöpe attığımız bir şeyi yarın Allah maalesef çöpten bize arattırır. Vaziyet bu yönde, konuşmam bundan ibaret.” mesajını ileten Muhtar Akyıldız, vatandaşları israftan kaçınmaları yönünde uyardı.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Kameraman/Tuğba ALTIN

Muhtar Vekili Seçkin Ceran, “50. Yıl Mahallesi Olarak Su Problemimiz Had Safhada” Muhtar Vekili Seçkin Ceran, “50. Yıl Mahallesi Olarak Su Problemimiz Had Safhada”

Editör: Rümeysa Şahin