ICONDATA’24’e, Yalova Üniversitesi ana desteğinde Kosova AAB Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi destek veriyor. Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri, araştırmacıları ve sektör liderlerini bir araya getirecek olan konferansın başkanlığını Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gök yürütecek.

ICONDATA 2024’ÜN ANA TEMASI

Bu yılki konferansın ana teması ‘Veri Bilimi ve Yapay Zeka ile Fen ve Sosyal Bilimler Alanlarında Sürdürülebilir Bir Gelecek Oluşturma’ olarak belirlendi. Konferansta, veri bilimi ve yapay zekanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmadaki rolü, fen ve sosyal bilimler alanlarında sürdürülebilirliği teşvik etmek için veri odaklı çözümlerin geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.

KONFERANS PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ:

Anahtar Konuşmacılar: Alanında tanınmış uzmanların en son araştırmaları ve bulguları hakkında bilgi vereceği sunumlar. Araştırma Sunumları: Hem fen hem de sosyal bilimlerden katılımcıların kendi araştırmalarını sunabilecekleri ve diğer araştırmacılarla bağlantı kurabilecekleri bir platform. Sanal Etkileşimli Araştırma Sunumları: Veri bilimi ve yapay zekanın çeşitli alt alanlarına ilişkin pratik beceriler kazandıracak etkileşimli sanal oturumlar. Balkan Turu: Konferans sonrası Balkanlar’ın güzelliğini ve kültürünü keşfedeceğiniz Balkan Turu.

KAYIT VE EK BİLGİLER:

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Kamuoyuna Sundu Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini Kamuoyuna Sundu

Konferansın dili Türkçe, İngilizce ve Arnavutçadır. Konferansta sunulacak bildirilerin özetleri 15 Haziran 2024 tarihine kadar gönderilebilir. 1 Haziran 2024 tarihine kadar erken kayıt indiriminden faydalanılabilinir. ICONDATA 2024’e bildiri göndermek, kayıt yaptırmak ve konferans hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.icondata.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Arda Yavuz