Yalova İl Genel Meclisi’nin 2024 yılının Ocak ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi Hasan Soygüzel'in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündem maddelerinde KÖYDES Projelerinin uygulamaları çerçevesinde hazırlanacak olan il envanter çalışmalarına esas olmak üzere; 2023 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında, köy yollarının; birinci derece, ikinci derece ve köy içi yolların grup ve münferit köy yolu ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartlarının güncellenmesi teklifi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi, İl Özel İdareleri Norm kadro ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince; İl Özel İdaresinde görev yapan personelin müktesebine binaen 1 adet  5. Dereceli Mühendis Kadrosunun, III sayılı Dolu Kadro Derece Değişikliği Cetvelinde belirtildiği gibi 4. Derece olarak değiştirilmesi konusunun görüşülmesi, Yalova İl Özel İdaresi’nin kurumsal tanınırlığının artırılması amacıyla, İl Özel İdaresi himayesinde yapılan yatırımlar ve tamamlanan projelerin ve faaliyetlerin yer aldığı, sosyal medya ve diğer mecralarda yayınlanabilecek reklam ve tanıtım filmleri çekilmesi gibi iş ve işlemlerini yürütülmesi için İdareye yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile ilgili açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “İl Genel Meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda idaremiz epey iş yaptı. Bu yaptığımız çalışmaların bir araya getirilmesi belki konu konu tasnif edilebilir. Tarımda çok ciddi projeler yaptık, köy meydanları yaptık ve büyük yatırımlar yaptık. Özel İdaremize iş makinesi kazandırdık. Restorasyon çalışmalarına başladık. Ticari imarlığı olan 25 bölümlük yerimizin Özel İdare’ye gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi çalışmalarını yaptık. Tüm bu çalışmaların ilgili mecralarda uygun formatlarda değerlendirilmek için bazı anlatıcı makaleler hazırlanmasının yerinde olacağını değerlendirdik. Bunun için de idareye de yetki vereceğiz” dedi.

Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede

Gündemin bir diğer maddesi ise İl Genel Meclisinin 08.12.2023 tarihli ve 158 sayılı kararı ile İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyetlerine hayırsever temsilci seçilmiş, ancak Termal ilçesinde kanunda belirtilen amaçlara yönelik faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşu olmadığından 1 hayırsever vatandaşın daha seçilmesi konusu görüşüldü. Termal ilçesi için hayırsever temsilci Ak Parti’den Banu Günay, CHP’den ise Necip Aydın meclise sunuldu. Oy çokluğuyla Ak Parti’den Banu Günay seçildi.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalova-il-genel-meclis-ikinci-birlesim-baskan-hasan-soyguzel (1)

Editör: Arda Yavuz