TEMA İl Temsilcisi Demir, ‘Basın, milletin müşterek sesidir’ TEMA İl Temsilcisi Demir, ‘Basın, milletin müşterek sesidir’

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova İl Müftülüğünün resmi Facebook hesabından yayınlanan videolu mesajlar ile Yalovalı vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. Daha önce Küçük Şeyler Önemli”, “Hayat İhmale Gelmez”, “Allah Var Gam Yok", “Huzur İslam’da” ve “Birlikten Kuvvet Doğar”  mesajlarını ileten İl Müftüsü Yılmaztürk, bu kez de “Din Samimiyettir” dedi.

“Samimi insan, Allah’ın koruması altındadır”

Sözlerine dinin samimiyet olduğunu söyleyerek başlayan İl Müftüsü Yılmaztürk, “Samimiyet içtenliktir, ihlastır. Riyanın, gösterişin zıttıdır. Yapmacıklıktan, gösteriş arzusundan kalbi temizlemektir. Rabbim Allah’tır deyip, istikamet üzerine olmaktır. Samimiyet dinin özüdür. Çağımızın çoğu sorunları samimiyetsizlikten kaynaklanıyor. Samimiyet; bencil dünyadan özgür fıtrata yöneliştir. Davranış ve sözlerde sadece Hakk’ın rızasını gözetmektir. İbadet ve iyilikleri çıkar kaygından kurtarmaktır. Samimiyet; Göründüğümüz gibi olmaktır. Samimi insan, Allah’ın koruması altındadır. Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde ihlaslı kullar övünmektedir. Sadakat ve samimiyet asla yara almamalıdır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz… Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz