Geçtiğimiz günlerde Yalova’da genelinde gerçekleşen yoğun yağış sonrası Sugören, Samanlı, Akköy, Çalıca ve Kocadere köylerinde sel ve su baskınları oluştu. Yaşanan olumsuz koşulların ardından Yalova İl Özel İdaresi, ortaya çıkan hasarı karşı 7/24 çalışmalar başlattı.

İl Özel İdareye bağlı 7 farklı ekip; 6 farklı noktada 3 araç, 3 kamyon, 2 vidanjör, 3 beko loder ve diğer iş makinalarıyla yağmurdan etkilenen yerlerde çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, vatandaşların evlerinde oluşan tıkanmaları açarak suyun tahliye edilmesini sağlamak için çalışmalar yapıyor ve arazilerden gelen toprakla birlikte çamur olan asfalt yolların temizliğini hızla tamamlayıp yolun tekrar açılmasını sağlamaya devam ediyorlar. Yağmur suyu birikintilerini temizlemek için tıkanan rögarlarda sıkışan kum, taş ve kaya parçalarının temizlik çalışmalarına devam eden ekipler, anlık olarak ise köylerdeki yol, su giderleri, mazgal ve diğer temizlik çalışmalarına devam ediyorlar.

‘Kalite Asla Tesadüf Değildir’ ‘Kalite Asla Tesadüf Değildir’

yalova-il-ozel-idare-koy-sel-su-baskin-calisma (11)yalova-il-ozel-idare-koy-sel-su-baskin-calisma (9)yalova-il-ozel-idare-koy-sel-su-baskin-calisma (10)yalova-il-ozel-idare-koy-sel-su-baskin-calisma (7)yalova-il-ozel-idare-koy-sel-su-baskin-calisma (6)

Editör: Arda Yavuz