Organ Bağışının Önemini Anlatıyorlar Organ Bağışının Önemini Anlatıyorlar

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü 2023 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaşmaya devam ediyor. İl Müdürlük son olarak bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar ile ilgili 2023 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
İlk olarak bulaşıcı olmayan kronik rahatsızlıklar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü, “Bugün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok ölüme ve sakatlığa neden olan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen en önemli halk sağlığı sorunu bulaşıcı olmayan kronik hastalıklardır. Kronik hastalıklardan ölümlerin yaklaşık yarısı kardiyovasküler hastalıklar, obezite ve diyabete bağlıdır. Toplumun büyük bir kesimini etkileyen ve görülme sıklığı artmaya devam eden bu hastalıkların gittikçe daha erken yaşlarda görülmesi de dikkat çekicidir” ifadelerine yer verdi.
Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Yaşam Merkezlerince Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıklar Takibi yapılıyor. Gerek sağlık tesislerinde gerekse köy ziyaretleri ile vatandaşlara ulaşılarak kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon ve obezite taraması gerçekleştirildi. 
İl Sağlık Müdürlüğü, 2023 yılında 31.442 kişiye Diyabet, 50164 kişiye Obezite, 36642 kişiye Hipertansiyon, 34688 kişiye Kardiyovasküler risk taraması yapıldığını, sağlık okuryazarlığı kapsamında stant vb. saha çalışmaları ile 126.908 kişiye ulaşılarak eğitim ve bilgilendirme yapıldığını açıkladı.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz