yalova-insaat-muhendisleri-odasi- bursa-baskan-aday-serdar-atilla-erdem-aciklama (4)İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çalışma Grubu Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem’in liderliğinde Yalova’yı ziyaret eden Çalışma Grubu üyeleri, Yalova’daki inşaat mühendisi meslektaşlarıyla buluştu. Yoğun katılımın yaşandığı toplantıda Yalovalı inşaat mühendislerinin yanı sıra Yalova Milletvekili Tahsin Becan, geçmiş dönem Yalova İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Başkanı Hüseyin Uygun, geçmiş dönem Genç İMO Başkanı Ahmet Urhan, önceki dönem oda başkanları, oda üyeleri ve inşaat mühendisleri katıldı.

yalova-insaat-muhendisleri-odasi- bursa-baskan-aday-serdar-atilla-erdem-aciklama (2)İMO Bursa Çalışma Grubu Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem konuşmasına Çalışma Grubu’nun bugüne kadar yaptığı önemli faaliyetleri anlatarak ve hazırlanan özel sunumla başladı. Ardından yeni dönemde yapacakları faaliyet ve projelerden de bahseden Erdem; mevcut yönetimin pasif kalması ve Mimarlar Odası’nın gölgesinde kalmasından dolayı eleştirdi. Erdem; konuşmasında Pazar günü olmasına rağmen 200’ün üzerinden inşaat mühendisinin katıldığı etkili bir toplantı olması nedeniyle hem Yalova Temsilciliği yönetimine hem de Yalova Gençlik Komisyonu’na, özellikle çok sayıda genç inşaat mühendisinin de katılımını sağladıkları için teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem meslektaşlarını 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimde oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. Meslektaşlarının birçok sorunu olduğunu dile getiren Erdem, yetki verildiği takdirde inşaat mühendislerinin yaşadığı sorunlara ses olmak istediklerinin altını çizdi.

yalova-insaat-muhendisleri-odasi- bursa-baskan-aday-serdar-atilla-erdem-aciklama (1)“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN SANDIĞA GELİN”

Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesleğimizin çok büyük sorunları, çözülmesi gereken birçok problemimiz var. Bu anlamda 10 Şubat’ta genel kurulumuz 11 Şubat’ta İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçimleri var. Öncelikle tüm meslektaşlarımın mesleklerine sahip çıkmalarını, sandığa gelip oylarını kullanmalarını ve iradelerinin sandığa yansıtarak yönetimlerinin o şekilde oluşmasını temenni ederiz. Bu seçim süreci, seçim sonrasındaki yönetim dönemleri inşallah şehrimize, meslektaşlarımıza, ülkemize hayırlar getirir. Bu temenniler doğrultusunda katılımınız için tekrar hepinize teşekkür ediyorum.”

yalova-insaat-muhendisleri-odasi- bursa-baskan-aday-serdar-atilla-erdem-aciklama (5)“İMO BURSA’YI YENİDEN LİDER ODA VASFINA KAVUŞTURACAĞIZ”

Başkan Erbul; Karar Yeniden Değerlendirilerek Kaldırılmalı Başkan Erbul; Karar Yeniden Değerlendirilerek Kaldırılmalı

İMO Bursa’nın lider vasfı ile yönetilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, “Biz yola şu şiarla çıktık arkadaşlar. İnşaat Mühendisleri Odası 6 bin 500 üyesiyle çok güçlü bir grup. Ve bu grup kesinlikle Bursa’da ve hatta ülkemizde lider oda vasfıyla yönetilmeli. Nitekim Çalışma Grubu’nun daha önceki yönetimlerinde İMO Bursa Şubesi hem şehrimizde hem de ülkemizde lider oda vasfını en güzel gösteren gruplardan bir tanesi olmuştur. O yüzden önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alabilirsek İMO Bursa Şubesi’ni geçmiş dönemlerde olduğu gibi lider oda vasfıyla daha yukarılara taşıyarak görevlerimizi sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda tekrar söylüyorum, sizlere mesleğimize sahip çıkmak adına çok büyük görev düşüyor. Bunun da ilk aşaması tabii ki sandıklar ve seçimler. Sadece gelip oy kullanmak yeterli değil, çevrenizdeki meslektaşlarımızı da sandığa getirmeniz bizler için çok değerli” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMA GRUBU TÜRKİYE’DE İLKLERİ BAŞARMIŞ YÖNETİMLERİ OLUŞTURUYOR”

Çalışma Grubu yönetiminin ülkede ilkleri başarmış yönetimleri oluşturduğunu ifade eden Erdem, çok da kıymet verdiğim önemli projelere imza atmış meslek odamız; hazır betonun Türkiye'de ilk defa Bursa'da ruhsatlı binalarda zorunlu hale getirilmesini sağladı. Bursa'da hazır betonun ruhsatlı binalarda zorunlu hale getirilmesi sağladı. Kaçak binalara dökülmesinin önü engellendi. Kaçak yapılaşmayı engellemek adına önemli bir adımdı. Bir diğer önemli icraatımız da Bursa Akademik Odalar Binasıdır. Görüyorsunuz arkadaşlar bu Türkiye'de ilk olan bir bina. Bir araya geldik ve Bursa'mıza, şehrimize, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza iyi hizmet, kaliteli hizmet verebilmek adına akademik odaların hizmetine sunmak üzere bu binayı inşa ettik.

“YETKİ VERİRSENİZ İMO BURSA’YA TEKRAR DÖNECEĞİZ”

Erdem konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Çalışma Grubu yönetimlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de arkadaşlar TMMOB yasa taslağının değiştirilmesi için yapılan çalışmalardır. Bizim, mesleğimizin ve İMO Bursa Şubesi’nin yapması gereken mesleğini, meslektaşlarını ve şehrin sorunlarını çözebilmek adına ses getirebilmek ve bu kapsamda icraatlarda bulunabilmektir. O yüzden mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için TMMOB yasasının acilen değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve bununla ilgili bu döneme kadar pek çok çalışmalar yaptık, Çalışma Grubu Yönetimlerinin önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alırsak bu konunun en büyük takipçisi olacağından şüpheniz olmasın. Çünkü meslektaşlarımızın, mesleğimizin, meslek onurumuzun ve itibarının hak etmediği seviyelerde olduğu bu dönemlerde TMMOB yasası değişmeden ne yazık ki meslektaşlarımızı ve mesleğimizi hak ettiği seviyeye getirmemiz mümkün değil diye düşünüyoruz. Hep beraber istişarelerimizi yapacağız inşallah ve yetki verirseniz yuvamız olan İMO Bursa Şubesine Çalışma Grubu olarak tekrar döneceğiz.”

Editör: Arda Yavuz