Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran Cuma günü ev sahibi ülke Almanya’nın İskoçya’yı yendiği 5-1’lik karşılaşma ile start aldı. A Milli Futbol Takımımız da turnuvaya katılıyor ve F grubundaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek büyük bir avantaj elde etti.

Gökhan Zeybek Yalova’ya Geliyor! Gökhan Zeybek Yalova’ya Geliyor!

Yaklaşık 1 ay sürecek turnuvanın başlangıcının ardından Türkiye Futbol Federasyonu bir kez daha eleştirilerin odağında oldu. Turnuvaya giden ülkelerin yanlarında götürdüğü kafile listesinde TFF’nin diğer katılımcılara göre yüzlerce kişi daha fazla olduğu iddialarının ortaya atılmasının ardından kendini uzun zamandır eleştirilerin ortasında bulan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bir kez daha hedef oldu. Sosyal medya kullanan vatandaşlarımız ülkenin tasarruf tedbirleri aldığı sırada çok sayıda kişinin turnuvaya götürülmesini doğru olmadığını belirterek kişiler düşüncelerini açıkladı. Bu isimlere Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

Diğer ülke federasyonlarının en çok 40 kişiyi götürürken Türkiye Futbol Federasyonu’nun 640 kişiyi bedava maça götürdüğünü iddia eden İnce, “Bu kişiler kimlerdir? Hangi ölçüte göre seçilmişlerdir? Normal bir ülkede çoktan istifa etmesi gereken Büyükekşi, yalakalıkla koltuğunu koruma derdindedir” ifadelerini kullanarak sert çıktı.

TFF İddiaları Cevapladı

Sosyal medyadan gelen yoğun eleştirilerin ardından TFF resmi internet sitesinden cevap yayınladı. Açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya'ya 38 TFF Yönetim Kurulu Asil - Yedek Üyesi ve diğer kurul üyesi, 26 görevli personel, 14 kulüp temsilcisi, 23 medya yöneticisi, 20 teknik direktör, antrenör ve millî takım eski futbolcusu olmak üzere toplam 121 misafir ve görevli götürülmüştür. Bunun dışındaki misafirler, önceki millî maçlarda da olduğu gibi sözleşmelerinden kaynaklı hak edişleri olan Millî Takımlar ve TFF sponsorlarımız Türk Hava Yolları, Nike, Turkcell, Mercedes-Benz, Arçelik, DenizBank, BtcTurk, RAMS, Acıbadem, Damat Tween, Ülker, Trendyol, İGA Pass, Prometeon ve sahibinden.com yöneticileri, çalışanları ve misafirlerinden oluşan 76 kişidir. 1 uçaktan oluşan görevli ve misafir sayısı toplam 197'dir. Türk futbolu için son derece önemli olan Avrupa'nın en genç millî takımılarından A Millî Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası mücadelesine konsantre olduğumuz bu süreçte, millî takımımızın emeğini ve mücadelesini gölgeleme amaçlı dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerekliliğini önemle kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi