İl Başkanı Osman Kendir, Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Tokay, SKM Başkanı Sipahi Dinçer,  Milletvekili Adayları Ayhan Küçük ve Nilgün Turan Haybek'i Dr. Ahmet Doğan Kültür Merkezi'nde karşılayan BAL-GÖÇ Başkanı Lütfü Özgür, Balkan Türklerinin yaşadıkları zorluklar hakkında konuştu.

“Meral hanım her zaman yakınımdır”

Karşılama esnasında partililerle konuşan BAL-GÖÇ Başkanı Lütfü Özgür, Meral Akşener ile geçen bir diyaloğunu da aktardı. Özgür, “Meral Akşener'e Meral hanım diye hitap ettiğimde bana ‘Meral abla de' diyerek samimiyetini gösterdi. O gün bugündür her zaman Meral hanım yakınımdır” dedi. Amaçlarının Türkiye Devleti'ne zeval gelmemesi olduğunu ifade eden Başkan Özgür, Türkiye'nin daha da güçlü olmasını temenni etti. Başkan Özgür, “Türkiye Devleti sadece Türkiye'de yaşayan 85 milyon insandan sorumlu değil. Dışarıda 500 milyon Türk var. Bu Türkler hiçbir suçu olmadan Osmanlı topraklarını kaybedince biz dışarıda kalmışız. Ama orada yüzyıllarca Türklüğümüzün yaşatılması adına ne gerekiyorsa tüm fedakarlıkları yaptık” diye konuştu. Başkan Özgür, milletvekili adayı Ayhan Küçük'e Ankara'da Balkan politikaları ile ilgili çalışma ve çabalarını beklediklerini kaydetti.

“Burada kendimi evimde gibi hissediyorum”

Milletvekili Adayı Ayhan Küçük ise, her türlü çalışma yapmak için Ankara'da Yalova'yı en iyi şekilde temsil edeceğini ifade etti. Küçük, “Yalova'mız için elimizden geleni yapacağız. Özellikle buradaki cezaevinin kaldırılması noktasından elimizden geleni yapacağız. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Akşam da Balkan göçmenlerinin konserine katılacağız. Çok keyif aldık misafirperverliğinizden” dedi. Buluşmada Bulgaristan seçimlerinde gençlerin sandık başına gitmemesi üzerinde de duruldu. Bu kapsamda özellikle 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde gençlerin oy verme haklarını kullanmalarının önemine dikkat çekildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İyi Parti’den BALGÖÇ ziyareti (3)İyi Parti’den BALGÖÇ ziyareti (2)İyi Parti’den BALGÖÇ ziyareti (1)

Editör: Rümeysa Şahin