Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Yalova VİP’in yanı sıra İzmit Zirve, Daçka Şerifali, Kırklareli Fen Bilimleri, Kocaeli Basket ve IC Vakıf Tredaş takımları A ve B Gruplarına ayrılarak 3 gün boyunca Anadolu Şampiyonası bileti için ter döktü.
Yalova Vip Anadolu Sampiyona Izmit Zirve Kırklareli Fen Bilimler(5)A Grubunda Kocaeli temsilcisi İzmit Zirve takımı Yalova VİP’i 85-34, Daçka Şerifali’yi 57-45 yenerek birinci olma başarısı gösterdi. Grup ikinciliğini ise Turuncu Sarılı ekibimizi 87-49 deviren İstanbul ekibi Daçka Şerifali elde etti. Yalova VİP ise üçüncü oldu.
Yalova Vip Anadolu Sampiyona Izmit Zirve Kırklareli Fen Bilimler(8)B Grubunun açılış maçında Kocaeli Basket rakibi IC Vakfı Tredaş’ı 54-25 mağlup etti. İkinci gün maçları kapsamında IC Vakfı ile Fen Bilimleri kozlarını paylaşırken mücadeleyi Kırklareli temsilcisi 88-43 kazandı. 
Üçüncü gün ise Fen Bilimleri ile Kocaeli Basket birinciyi belirleyecek maçta karşı karşıya gelirken ev sahibi ekip parkeden 65-55 galibiyetle ayrılıp birinci oldu. nefes kesen mücadelelerin ardından Anadolu Şampiyonası’na İzmit Zirve ve Kırklareli Fen Lisesi gitme hakkını elde etmiş oldu.

Güle Oynaya Kazanıyoruz Güle Oynaya Kazanıyoruz

Yalova Vip Anadolu Sampiyona Izmit Zirve Kırklareli Fen Bilimler(9)Yalova Vip Anadolu Sampiyona Izmit Zirve Kırklareli Fen Bilimler(7)

Editör: Arda Yavuz