Sivas’ta bulunan Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan turnuvada 69 ilden 505 kadın ve 546 erkek olmak üzere toplam bin 51 judocunun madalya mücadelesi verdi.

18-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan müsabakalar kapsamında antrenörü Abdurrahim Kaymaz yönetiminde tatamiye çıkan Yalovalı judocu Ali Osman Aydemirdir 60 kiloda mücadele ederken Sakarya’dan Bedirhan Baş, Ankara’dan Ali Kerem Güven’in ardından Manisa’dan Emirhan Baba ile birlikte Türkiye üçüncülüğünü paylaştı.

2023 Spor Toto Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nın bitiminde konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı haftasında bu organizasyonu yapmaktan ayrı bir guru duyduğunu belirterek, “Burada derece yapanlar 2024 yılında ilk kez yapılacak Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ederek bizleri mutlu edecekler” dedi.

Sporcusunun elde ettiği başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu ifade eden judo antrenörü Abdürrahim Kaymaz,” İnşallah Yalova’ya daha fazla Türkiye derecesi kazandıracağız. Sivas’ta mücadele eden ve Türkiye üçüncüsü olan sporcum Ali Osman Aydemirdir’i kutluyorum. Başarılarına Milli takımda da devam edeceğine şüphem yok” dedi.

Ali Osman Baydemir Türkiye Üçüncüsü Oldu (5)Ali Osman Baydemir Türkiye Üçüncüsü Oldu (4)Ali Osman Baydemir Türkiye Üçüncüsü Oldu (2)Ali Osman Baydemir Türkiye Üçüncüsü Oldu (3)

Editör: Rümeysa Şahin