Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki Kadıköy Özden Mahallesi Muhtarı Sadi Yılmaz oldu. Muhabirimiz Duygu Saral’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, mahallesindeki son durum hakkında bilgi verdi.

“Muhtar, mahallenin en alt grubudur”

3 dönem Kadıköy Özden Mahallesi’nde muhtarlık yapan Sadi Yılmaz, “Mahallemin hepsini tanıyorum.  Seçmen sayımız 2 bin 654 kişi oldu. Göç alan bir mahalleyiz. Mahalle halkımız şu anda 5 bini geçti. Güvenlik açısından gayet iyi diyebilirim. Muhtar, mahallenin en alt grubudur. Gencinden yaşlısına fark etmeksizin herkese kapımız açık. Mahallemizin eksiklerini ve ihtiyaçlarını tanıdıklar ise aracılığıyla hallediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bölgemizde okul sorunumuz var”

Okul yetersizliğine dikkat çeken Muhtar Sadi Yılmaz, “Bölgede okul sorunumuz var. Yeterli olmadığı için öğrenciler farklı okullara gitmek zorunda kalıyor. Ama mahallemizde yeteri kadar okulumuz olsa öğrenciler bu durumu yaşamayacak. Bu sorunu çözebilirsek çok iyi olur” dedi.

Arsa satışlarında daha çok yabancı müşterilerin satın aldığını dile getiren Muhtar Yılmaz, Mahallemize Iraktan ve Suriye’den çok gelenler var. Özellikle Iraklılar. Mahallede ki ev kiralarında da bayağı artış oldu. Yeni binalarda ev kiraları 12 bin liraya kadar çıktı” şeklinde konuştu.

MUHABİR: DUYGU SARAL

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor” Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor”

Editör: Rümeysa Şahin