Seçim atmosferinin sona ermesi Eylül-Ekim aylarında kendi içerisinde seçime gidecek olan konsey ve alt meclisleri heyecan şimdiden sarmış durum. Yerel seçimlerin ardından Videolu köşede soluklanan Kadın meclisi Başkanı Fadime Karoğlu, 8 Mart’tan beri Kadın Meclisi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin ilk kadın Valisi hakkında bilgiler veren Fadime Karoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştiren oturumdan da anekdotlar aktardı.

8 Mart Sonrası

Güleç; Yalova’ya Yakışmadı Güleç; Yalova’ya Yakışmadı

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Karoğlu “Her Yıl olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar gününde mesajlarımız vardı. Ama ülkemizde ki kadın cinayetleri tecavüzler durmuyor ne yazı ki” dedi.

Leyla Ataman hakkında bilgiler veren Fadime Karoğlu, Türkiye’nin ilk kadın valisinin gittiği yerlerde yaptığı çalışmalara değindi.  Leyla Atama’nın kaleme almış olduğu kitabının olduğunu belirtirken, bu kitap da Leyla Ataman’ın deneyimlerinin ve yaşam öyküsünün aktarıldığını dile getirdi. Leyla Ataman hakkında bilgi veren Karoğlu, ilk kadın vali olarak Muğla’da görev yapmış olduğunu, görevlilik süresi boyunca da birçok kadının hayatına değdiğini ifade etti. Leyla Ataman hakkında sözlerine devam eden Karoğlu, Üretim ve dokumacılık alanında çalışmalar yapmış, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı önemli rol oynadığını ifade etti.

Zehirsiz Tarım ve organik konularında yapılan projeler ve etkinlikler hakkında da bilgi veren Karoğlu, Tohum Takas Derneği ile yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Yerel seçimler sonrası yapılacak olan,  kent konseyleri seçimleri ile ilgili de konulara değinen Karoğlu, adaylığını tekrar koyma konusunda çekimser olduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen “Yüzüncü Yılda 100 Kadın Eseri” adlı resim sergisi açacaklarını ifade etti.

Muhabir: Duygu Saral