Yalova Kafkas Derneği ve “Leginka Dans Müzesi” Başkanı Omar Omarov’un ortaklığıyla düzenlenen “Yağlıboya-Karakalem Resim Sempozyum Yarışması”, 28 Nisan’dan itibaren Uygulama Otelinde düzenlenmeye başladı. Yalova ilinin kardeş şehirleri olan Mahaçkale, Hasavyurt ve St. Petersburg’ dan gelen on iki ünlü ressamın katılım sağladığı sergi, 9 Mayıs’a kadar devam edecek.

 Yalova Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, “Konuk sanatçılarımıza ilimizi tanıtan geziler tertipleyerek şehrimizle alakalı doneler toplamalarına vesile olduk. Yalova’ya geldikleri ilk gün Ak Parti Yalova Milletvekili, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ, Ak Parti Yalova Milletvekili Sayın Meliha AKYOL konuklarımıza hoş geldin ve tanışma ziyaretinde bulundular. İlimizin Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ziya Karatekin ve Kültür Sanat Dernek Başkanları ile Yöneticileri, Sanatçıları, Ressamları ve ilimizin değerli basını sempozyum çalışmalarını yerinde izleyip, konuklarımızla tanışıp karşılıklı sanat – kültür üzerine sohbet etme fırsatı buldular. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür eder, şükranlarımı iletirim. Önümüzdeki günlerde de tüm halkımızın davetli olduğu etkinliğimize yoğun ziyaretçi geleceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

Aydemir, 2003 yılından itibaren Kafkas hakları topluluklarından Yalova iline her yıl halk dansı topluluklarını getirdiklerini ve Temmuz ayı içerisinde festival düzenlediklerini söyledi. Aydemir, “ Bu sergiyi, Derneğimizin Fahri Başkanı Omar Omarov ile beraber organize ettik. 2023 yılı boyunca farklı ressamların katılımını planlıyoruz. Sene sonuna kadar 100 eser seçip, sergimizi Dünya turu olarak devam ettirmeyi planlıyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kafkas Derneği Sergi4Kafkas Derneği Sergi5Kafkas Derneği Sergi2Kafkas Derneği Sergi3Kafkas Derneği Sergi

Editör: Rümeysa Şahin