Yalova Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu Öğretmeni Sevda Geliroğlu, öğrenci velileri ile birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. 2-D sınıf öğretmeni Geliroğlu, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının 2. dönemi, öğrencileri ve velileri ile beraber Her Cuma sabahı kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe bir isim vermek için düşündüklerini belirten Geliroğlu, “ Çocuklarımıza kahramanın kim diye sorduk. Öğrencilerimiz anne ve babalarını işaret etti. Biz de kitap okuma etkinliğimize “Kahramanımla Okuyorum” ismini verdik” dedi. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer okulun kütüphanesine geldi ve Geliroğlu’ dan bilgi aldı. Öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte güne özel olarak hazırlanan pastayı kesti.

“Çocukları çok sevdiğim için bu mesleği severek yapıyorum”

Kendi geçmiş hakkında bilgi veren Geliroğlu, 22 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 2 senedir bu okuldayım. Çocukları sevdiğim için bu mesleği severek yapıyorum. Çocuklara ve velilere nasıl faydalı olabileceğim noktasında sürekli kafa yordum. Burada da velilerimizin okula gelmesi zor olduğu için ne yapabilirim diye düşündüm. Projeye katılım için gelirler mi gelmezler mi diye tereddütle başladım ama Allah razı olun ki çoğunluğu katıldı. Anne ve babalarımız dışında dedelerimiz ile babaannelerimiz de okuma saatine dâhil oldular” ifadelerini kullandı.

“Seneye bu projeyi daha kapsamlı yapabiliriz”

Proje sonuçları hakkında bilgi veren Geliroğlu,” Öncelikle çocuklarımız ile velilerimizin beraber vakit geçirebilmeleri çok önemli. Her Cuma, 2. Dönem itibariyle bu etkinliğimizi yapıyoruz. Çocukların okuma hızlarıyla ilgili gelişmeler oldu. Velilere biraz olsun okuma sevgisi aşıladığımı düşünüyorum. Ayrıca bir araya daha fazla gelmemiz bizler açısından çok iyi oldu. Velilerimiz ile olan iletişimimiz arttı. Diğer türlü senede bir ya da iki kez veli toplantısı yapıyorduk. Ancak her hafta buraya geldiklerinde çocukların durumlarını daha iyi şekilde iletebiliyorum. Onlarda söylemekte çekindikleri konuları bana aktarabiliyorlar. “Kahramanımla Okuyorum” projesini bu sene 2-D sınıfı olarak biz gerçekleştirdik. Seneye öğretmen arkadaşlarımız ile konuşup daha da geniş kapsamlı hale getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

“Kahramanımla Okuyorum5”“Kahramanımla Okuyorum”14“Kahramanımla Okuyorum”13“Kahramanımla Okuyorum”11“Kahramanımla Okuyorum”12“Kahramanımla Okuyorum”10“Kahramanımla Okuyorum”9“Kahramanımla Okuyorum”8“Kahramanımla Okuyorum”7“Kahramanımla Okuyorum”6“Kahramanımla Okuyorum”3“Kahramanımla Okuyorum”4“Kahramanımla Okuyorum”2“Kahramanımla Okuyorum”

Editör: Rümeysa Şahin