Yılın ahisi seçilen terzi Erdal Kardaşko, Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Yalova Valiliğinde düzenlenen törenle cübbe giydi. 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası başladı. Yalova Vali Yardımcısı ve Ahilik Tertip Komitesi Başkanı Deniz Pişkin ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Saygı Duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşımızın okunduğu törenin ardından Yalova Valiliği ziyaret edildi ve Vali Dr. Hülya Kaya, yılın ahisi seçilen eski Yalova Terziler Odası Başkanı Erdal Kardaşko’ya teşekkür plaketi takdim etti ve ahilik cübbesini giydirdi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya yılın kalfası seçilen Murat Çuğalır ve yılın çırağı Uğur Boran Dönmez’e de teşekkür plaketi ile çeşitli hediyeler takdim etti.

Ahilik Tertip Komitesi buradaki programın ardından Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret etti. Günün son programı ise Çiftlikköy Kent Meydanında düzenlenen ahilik pilav ikramıyla sona erdi.

Bugün dolu dolu geçecek

18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında idrak edilen 36. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri bugünde düzenlenecek programlarla devam edecek. Saat 13:30’da Yalova Kent Müzesinde ‘Minyatür ve Tezhip Sergisi’ açılışı yapılacak ve günün ikinci programında İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım tarafından ‘Ahiliğin Dünden ve Bugüne Söyledikleri’ konulu konferans gerçekleştirilecek. İkinci günün son programında ise Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından gösteri sunulacak. 36. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri 22 Eylül  2023 Cuma günü Yalova Merkez Camiinde  yapılacak ‘Ahilik Kültürü’ vaazı ve hayatını kaybetmiş olan esnaf ve sanatkarlar için mevlit okunmasıyla tamamlanacak.

Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi8Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi9Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi7Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi5Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi6Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi4Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi2Kardaşko Yılın Ahisi Seçildi3

Editör: Rümeysa Şahin