yalova-katfa-der-farkindalik-program-soylesi-ogretmen (2)Melahat Aydın, insanların kendi hayatına kendi hikayelerine nasıl yön verebildiği konusunda Halil İnalcık Kültür Merkezi Salonu’nda çeşitli örneklemelerle dinleyicilerle söyleşisini gerçekleştirdi.

Kent Konseyi, İlk Kadın Valiyi Konuk Aldı Kent Konseyi, İlk Kadın Valiyi Konuk Aldı

Hayatları şekillendiren kader denilen ağları ören hikayelerin neler olabileceğini gerek bilimsel, Max planckten tutun Newton'dan ve gerek kadim bilgilerle örneklendirilen ve birlikte birleştirerek örtüştürerek farkındalığı arttıran bir sohbet programı yapıldı. Hikayelerin bizleri büyüten altyapının da olabileceğini veya bizleri aşağı çeken, olmak istenilen, arzu yalova-katfa-der-farkindalik-program-soylesi-ogretmen (3)edilen hayatın içinde olmaktan alıkoyan nasıl durdurucular olabileceğini sorularla ve örneklendirmelerle izleyiciler ve dinleyicilere fark ettirilen bir sohbet gerçekleştirildi. Konu ile ilgili Aydın, “Buna en çarpıcı örnek olarak bizlere nasıl benzeştiğimizi ve aynılaştığımızı dimağlarımızdaki sürüden ayrılanı kurt kapar gibi bir sözünün hikayesidir. Böyle bir kararın sonucu olarak nasıl herkesin aynılaştığını. Farklı olanların farkını açığa çıkartamadığının en çarpıcı örneğidir” dedi.

KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, farkındalık programlarının devam edeceğini ve her alanda akıllardaki soruların çözümlenmesi, katılımcıların bilgilendirilmesi için konuklar ağırlamayı sürdüreceklerini belirtirken bu toplantıların tüm halka açık olduğunu söyledi.

Anıl, program sonunda katkı ve desteklerinden dolayı Melahat Aydın'a teşekkür etti.

Editör: Arda Yavuz