Yalova'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kent Kupası futbol turnuvasıyla start aldı. Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen organizasyon, yoğun katılımla birlikte geleneksel hale gelmeye başladı.

Ali Efe Dümeni Manisa’dan, Çayırova’ya Çevirdi Ali Efe Dümeni Manisa’dan, Çayırova’ya Çevirdi

2024 yılı için belirlenen spor dalları arasında kurumlararası futbol, sokak basketbolu, dart, bocce, satranç, wushu, geleneksel okçuluk ve masa tenisi yer alıyor. 2022 yılında 600, 2023 yılında ise 1019 katılımcıya ulaşan kupa, bu yıl 01/06/2024'e kadar alınacak kayıtlar hariç olmak üzere şimdiden 900 başvuru aldı. Kupayla ilgili konuşan Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz şunları söyledi: "Yoğun katılımla her yıl şehirde hareketlilik sağlıyoruz. Kupamızı yavaş yavaş geleneksel hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Bizim kupamız amatör ruhla uzman etkinlik yönetimini bütünleştirmeyi hedefliyor. Bizimle gönüllü olarak kupada görev yapan gençler, geleceğin kupalarında görev alacaklar. Ailelerin bir akşam etkinliği olarak gelip izlediği, kardeşçe ve sporun ruhuna uygun bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Hayalimiz, nice yıllar kupanın düzenlenmesi ve bir gün çocuklarımızın kupada yarışması. Şehrimiz çok büyük potansiyeller barındırıyor; kupamız umarım şehirdeki henüz amatör sporcuların keşfedildiği bir mecraya evrilir. Bu sebepler dolayısıyla bu yıl özellikle şehir eğlencesi ve şehir oyunları hastahglerini vurguluyoruz” diye konuştu.

Sefa Demir ve Cemal Gürses’in işlettiği Fatih Halı Saha Tesislerinin ev sahipliği yaptığı futbol turnuvasında heyecan A Grubu maçlarıyla başladı. A Grubunun ilk maçında Genç İHH takımı rakibi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nü 9-1 yendi. Büyük heyecana sahne olan Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Yalova Belediyesi maçında gülen taraf 5-4’le konuk ekip oldu. Turnuva bugün Uluslararası Karanfil Öğrenci Derneği-1-Termal KYK maçıyla devam edecek.

Editör: Arda Yavuz