Atatürk’ün Bandırma vapurundan inip Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı ve daha sonraki yıllarda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs tüm Türkiye’de büyük bir coşkusuyla kutlandı. Bu gün özelinde önemli isimler birbirinden farklı açıklamalar gerçekleştiriyor ve kişisel düşüncülerini paylaşıyor. Bu isimlerden biri olan Yalova eski Belediye Başkanı ve Yazar Yakup Bilgin Koçal, Türkiye’nin bugünü ve geleceği özelinde önemli ifadeler kullandı.

“Tedbir Almayan Devlet Görevlileri Kutlu Değildir”

19 Mayıs’ın 105 yıl evvel yok olma noktasına gelen bir milletin düştüğü kuyudan çekip çıkarabilmek için çıkılan kutlu yürüyüşün başlangıcı olduğunu ve 19 Mayıs’ın aynı zamanda beka derdine düşen Türk milleti için teklifi olanın tedbiri olduğunu belirten Koçal, “Tedbir ile teklif farkını kavramak yol haritasını aydınlatır. Eğer dünden ders çıkaracaksak ve bugün güvenlik, ekonomi ve sığınmacılar ülkemiz için beka meselesi olduğu konusunda herkes hemfikir ise çaresi tedbirdir. Tedbir almak, teknik bir yaklaşım olarak devletin vazifesidir ki siyaseten tartışılamaz. Ölçüsü, vatandaşın değil devletin varlığıdır. Tedbir almayan devlet görevlileri kutlu değildir; törece gereği azildir. Seçimin ölçüsü vatandaştır ve siyaset adına millete sunulacak olan tekliftir. Teklif, günlük yaşamsal sıkıntılara ve gelecek öngörüsüne dayanır. Teklifler, demokrasi gereği farklı dünya görüşlerinden yani ideolojilerden (eğer varsa!) beslenebilir; doğaldır” dedi.

“Yeteri kadar ders almadık mı?”

Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi

Ezberleyerek teorik laflar etmenin, zamanaşımına uğramış sloganlar atmanın, başkalarını, başka şehirleri başka toplumları, kopyalamak kolay olduğunu söyleyen Başkan Koçal, “Başkaları başka zamanlarda karşılaştıkları problemleri aşabilmek için yola önce soru sorarak çıkmışlar ki böylece hem aradıkları çözüme ulaşmayı ummuşlar hem de ideolojilerini oluşturmuşlar. Bu ideolojiler onlar için kâh çare olmuş kâh cefa. Peki, dünün daha çok Batı kaynaklı ideolojilerin Türk’ün bugünkü derdine ilaç olma şansı olabilir mi? Olmadığını, olamayacağını uzun yıllar içinde tecrübe ettik. Başkasının kendi sorusuna verdiği cevapta senin kendi derdine karşılık bulmayı umman uzun yılların hezeyanı! Yeteri kadar ders almadık mı? Yarınlar teklifi olan ve gerekli tedbiri alanlarındır” ifadelerine yer verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz