Yalova Gazetesi Köşe Yazarı Ergün Dallı, Radyo Televizyon Alanı Öğretmeni Duygu Saral ve Usta öğretici Sezgin Altınel’in, Z kuşağını anlamaya yönelik başlattıkları ve Z kuşağını temsilen öğrencilerden oluşturdukları teknik ekip ile alanında uzman kişilerle gerçekleştirmeye devam ettikleri röportaj serisinin konuğu oldu. Yazar Dallı, Z kuşağını temsilen Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Alanı öğrencilerinin, kendisine yönelttiği soruları samimiyetle cevapladı.

“Çok çalışmaları lazım”

Sadece salt okul okumanın öğrenciler için yeterli olmadığına vurgu yapan Yazar Dallı, “Sadece okul bitirmek kafi değil. Çok çalışmaları lazım. Sadece okula gidip gelmek onlar için yeterli değil. İlgi alanlarına göre aldıkları eğitime göre uygun yerlerde pratik yapmaları gerekiyor. Mesleklerini iş başında öğrenmeleri gerekiyor.” dedi.

“Şimdiki nesil hiç çekmiyor”

Günümüz gençliğinin karşılaştığı zorluklar karşısında çabuk yılgınlık gösterdiğini ifade eden Yazar Dallı, “Biraz çekmek lazım. Açlığı yaşamış olacaksın, sevdayı yaşamış olacaksın ki elindekilerin kıymetini bilesin. Babasından aldı parayı gitti ayakkabı aldı. Demek istediğim sahip olmak istediği şey için bir çaba göstermedi. Kolayca elde etti. O ayakkabıyı alacak parayı kendisi kazanmalı ve kazanmanın tadını almalı.” diye konuştu.

“İmkanlardan istifade etmek lazım”

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yazar Dallı, “Okulda sahip oldukları imkanları iyi değerlendirmeli ve öğretmenlerinden istifade etmesini bilmeliler. Bizim zamanımıza göre günümüzde imkanlar çok fazla. Bilgiye ulaşmak çok daha hızlı çok daha kolay.” ifadelerini kullandı.

Köşe Yazarı Ergün Dallı, öğrencilerle buluştu (2)

Editör: Uğur TEZCAN