Kosova’dan Yalova’ya gelen 19 kursiyere mesleki eğitim veriliyor. Eğitim kapsamında 11 kursiyer kuaförlük, 7 kursiyer bilgisayar tamirciliği ve 1 kursiyer de oto elektrikçiliği eğitimi görüyor.

Kursiyerler teorik eğitimlerini Çıraklık Eğitim Merkezi’nde alırken  uygulamaları ise ildeki çeşitli esnaflarda gerçekleştiriyor.

Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, yaptığı açıklamada verilen eğitimle ilgili bilgi verdi. Ulutürk, “Kuaför eğitimi alan 11 meslektaşımızı değişik esnaf dükkanlarına haftada 3 gün mesleki eğitim için gönderiyoruz. Perşembe, cuma günü de okulda teorik eğitim alıyorlar” dedi.

Kursiyerlerin mesleklerini daha iyi bir noktaya getirmesi için eğitimin düzenlendiğini dile getiren Ulutürk, “Arkadaşların hepsi mesleklere vakıflar. Onların amacı Türkiye’de kendi mesleklerini biraz daha ilerletmek. Mesleki açıdan Türkiye’yi gördükleri için burayı tercih etti. İnşallah 2 ülke arasında daha sıcak dostlukların kurulmasına sebep oluruz. Eğitim sonunda kursiyerlere belge verilecek ve kendi ülkelerine dönecekler. Faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Mesleki eğitim için Yalova’ya gelen Serdar Gaşi, kursun verimli şekilde geçtiğini belirterek, “Geliş nedenimiz burada yeni modelleri, mesleki eğitim kurallarını daha ileri seviyeye yükseltmek için buraya geldik. Buradaki eğitimizden memnunuz. Ustaların deneyimlerini gördük. Hepsi çok iyiler. Amacımız burada öğrendiklerimizi Kosova’da uygulamak.”

Diğer bir kursiyer Güngör Jilta ise mesleği daha iyi bir şekilde öğrenmek için Yalova’ya geldiklerini altını çizerek, “Daha iyi çalışmak için meslekteki yenilikleri öğreniyoruz. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Her şeyi farklı farklı öğreniyoruz. Kosova’ya döndüğümüzde öğrendiklerimizi orada uygulayacağız.”

Editör: TE Bilişim