Yalova Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni, gala gecesiyle sonlandı.
Yalova Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni, gala gecesiyle sonlandı.
Türk Boyları Kültür Şöleni'nin gala gecesi  Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlendi. Geceye ev sahipliği yapan YAFEM ekibi olurken konuk ülkeler  Kosova,  Kırım,  Kazakistan, Kırgıztan,  KKTC,  Bosna Hersek,  Gürcistan, Kabardin  Balkar,  Romanya ve Çuvaşistan da festivalde gösterilerini sergiledi. Gala gecesi gösterilerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Türk dünyasını temsilen 10 misafir ekibin katıldığı festivalde YAFEM Başkanı Özer Koyuncu 'Türk Boyları Kültür Şöleni kapsamında, Türk Dünyası Gazeteciler Buluşması, Şairler Buluşması, ' Türkiye'nin Güvenliği ve  Suriye,  Irak konulu konferans gerçekleştirdik. Bu akşam da kapanış galasını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl daha iyi şartlarda, daha iyi faaliyetler yapmayı umut ediyoruz. Bizde destek olan başta  Yalova Belediyesi'ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na,  Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'na ve ilçe belediyelerine teşekkür ediyorum' dedi.
Gala gecesinde  AK Parti  Yalova  Milletvekili  Fikri Demirel,  Yalova Belediye Başkanı  Vefa Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel,  Kent Konseyi Başkanı  İsmail Mutlu ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali de katıldı.

 

Editör: TE Bilişim