28 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı için Kurban Pazarı Yalova’da kuruldu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, daha önce Yalova’nın birçok farklı bölgesinde kurulan Kurban Pazarı, Yalova’nın Kazımiye Köyü sınırları içerisinde tekrar kuruldu. Hayvan sahipleri Yalova Belediyesi’nin tahsis ettiği yere hayvanlarını getirdi. 28 Haziran ve 1 Temmuz arasında kutlanacak Kurban Bayramı için Yalovalılar, Kazımiye köyü sınırları içerisinde 6 bin metrekarelik alanda kurulan pazardan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları satın alabilecek. Edinilen bilgilere göre hayvan sahipleri, Yalovalılar ile ticaretlerini Kurban Bayramına kadar gerçekleştirmek istiyor.

Kurban Bayramı Nedir?

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayramdır olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.

Kurban Bayramı Anlamı

İslam dini terimi olarak Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an'da Hac Suresinde bu konuda bir ayet vardır.

Haber - Göktuğ Doğukan Yüksel

Kurban Pazarı Kuruldu4Kurban Pazarı Kuruldu3Kurban Pazarı Kuruldu2

Editör: Rümeysa Şahin