Yalova Gazetesinin başlattığı “Mahallenin Muhtarı” serisi devam ediyor. Kurtköy Muhtarı Yüksel Tutuk, Yalova Gazetesi Muhabiri Göktuğ Doğukan Yüksel’e özel açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında bilgi veren Muhtar Tutuk, “1969 Yalova doğumluyum. İlk, orta, liseyi Yalova’da okudum. Lisans ve Ön Lisans mezunuyum. 3 tane çocuğum var. 2 kız, 1 oğlum var. Yalova’da ticaretle uğraşıyorum. Kurtköylü olduğum için Kurtköy Muhtarlığı bana baba vasiyeti. Elimizden geldiği müddetçe köyümüze hizmet etmek için mücadele edeceğiz” dedi ve 1 dönemdir Kurtköy Muhtarlığı yaptığını, yeni dönemde tekrar aday olacağını belirtti.

Tutuk, Köyün 239 hanesinin olduğunu faal olarak 172 hanenin köyde yaşadığını ve 870 nüfusa sahip olduklarını söyledi. Köyün eksikliklerinden bahseden Tutuk, “150 yıllık bir köyüz ama bir top sahası yok. Genç nüfusumuz çok fazla, top oynayacak top sahaları yok. Bunun için çeşitli başvurularda bulunduk. Güzel bir çocuk parkımız yok. İnanıyorum, bunları en kısa zamanda çözüme ulaştıracağız” dedi. Muhtar Tutuk, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Armagaz Müdürü’ne köye doğalgaz getirdikleri için teşekkür etti.

 “1’den 4’e kadar karma sınıf var”

Kurtköy, Safran ve Hacımehmet Köylerindeki ilkokul öğrencilerinin aynı okulu kullandığı sorusu üzerine Tutuk “ Daha önce taşımalı eğitimimiz vardı, taşımalı eğitimimiz kaldırıldı. Devlet güçlü bir devlet. Ben kaldırılmasını doğru bulmuyorum dedim. 1’den 4’e kadar karma sınıf var. Bu çağda karma sınıfın olması doğru değil. Kurtköy’deki çocukların Yalova’daki çocuklarla aynı hakka sahip olmaları, eşit olmaları lazım. Karma eğitim benim mantığıma ters. Sayın vekillerimize de söyledim. Köyümüze en kısa zamanda güzel bir okul, şirin bir okul kazandırırsak çocuklarımızın dışarıya gitmesini engelleriz.” ifadelerini kullandı.

“Gece görüş kameralarımız var”

Köyün güvenliğinden bahseden Tutuk,”4 sene önce muhtar olduğum zaman İl Özel İdaresi’nden köyümüzün dört bir tarafının kameralar ile donatılmasını istedim. Eksik olmasın geldiler, gerekli fizibilite çalışmasını yaptılar. Köyümüz bütün çıkışlarından ana merkezine kadar her tarafta kameralarımız var. Gerek gece görüş, gerek gündüz görüş kameralarımız var. Bugüne kadar herhangi bir olumsuz sonuç yaşamadık. 150 sene önce Artvin’den gelmiş, tek haneden türemiş insanlar olduğumuz için herkes birbiriyle akraba. Güvenlik açısından bir sorunumuz yok” dedi.

“FETÖ örgütü aynı şekilde içimizde örgütlendi”

Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik” Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik”

Köyde çocuklarını okula yollamayan Darrülpharçiler var mı sorusu üzerine Tutuk, “ Biz bunu Vali beyin huzurunda Yalova’daki Muhtarlar olarak toplandığı zaman dile getiriyoruz. Dün FETÖ örgütü aynı şekilde içimizde örgütlendi ve bu milletimiz çok çekti. İslam tektir, kitabı da tektir. Darülharp denilen bir şey de Türkiye Cumhuriyeti Devletini tanımıyorlar. Babası dahil eğer ki onların zihniyetinde yaşamıyorsa annesini, babasını da tanımıyor. Bu konu el atılması gereken bir husus. Bütün muhtar arkadaşlarımız sayın valimize iletmişizdir. Bir çocuğun eğitim hakkı elinden alınıyor. İlkokula, ortaokula, liseye göndermiyor. Ben çocukların gözlerine baktığım zaman inanın “lütfen bizi okula gönderin” diye yalvarıyorlar.  Ben 3 tane çocuk babasıyım. Bir çocuğun ne istediğini bilirim. Ama bir şey yapamıyoruz. Veliye her ne kadar cezai müeyyide uygulansa dahi “ben paramı öder, çocuğumu okula göndermem” diyor. Benim kişisel kanaatim devletimiz bu çocukların okula gönderilmesi için elinden geleni yapması lazım. Sen istediğine inanabilirsin ama bu çocuğun eğitim hakkını elinden alamazsın. Her şeyin başının eğitim olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Duygu Saral

Editör: Rümeysa Şahin