Gazete olarak yaşadığımız yerle ilgili sorunlarımızın ilk adresi olan muhtarlarımızı daha yakından tanıyabilmek, Yalova halkının muhtarlarımızla olan bağlantısını güçlendirebilmek için hazırladığımız röportaj dizisini siz değerli Yalovalılarla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Temelleri 1829 yılına dayanan ve ilk defa Osmanlı Padişahı 2. Mahmut zamanında İstanbul’da kurulan Muhtarlık müessesesi, zaman içerisinde kaldırılmaya çalışılmış olsada boşluğu tam olarak doldurulamadığından 1944 yılında çıkarılan kanun ile tekrar kurulmuştur.

Subaşı Merkez Mahallesi Muhtarı Uzun, “Telefon Operatörlerinde Sorun Yaşıyoruz” Subaşı Merkez Mahallesi Muhtarı Uzun, “Telefon Operatörlerinde Sorun Yaşıyoruz”

Temelleri Cumhuriyet öncesi döneme dayanan Muhtarlık makamının ilimizdeki temsilcileri ile gerçekleştirdiğimizi röportajlarımızda Muhtarlarımızın, mahalle veya köy halkı için ne önemli taşıdığını yakından gözlemlerken bu gözlemlerimizi aktarmaya çalıştık.

Röportajlarımızı gerçekleştirirken Muhtarlarımızın kişisel özelliklerinin yanında, görev süreleri içerisinde unutamadıkları anılarını bir arşiv oluşturmak ve bu bilgileri siz değerli okuyucularımıza sunarken şehrimiz insanlarının birbirinden kıymetli anılarıyla ortak bir bilinç oluşturmayı amaçladık.

İlk videosunu yarın yayınlayacağımız Röportaj dizimizi izlerken “İyi Seyirler” dileriz.

Editör: Rümeysa Şahin