Temmuz ayı içerisinde 12 takımla başlayan Şirketler Ligi’nde şampiyon bugün belli olacak. 1 Eylül Cuma günü oynanan yarı final maçlarının ardından son iki kupanın sahibi Mariner Mühendislik ile Beşiktaş Tersanesi finalist oldu. Final maçı öncesinde ise Tersan Tersanesi ile AKKİM, üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde kozlarını paylaşacak.
Yalova’ya yeni bir renk ve soluk getiren Şirketler Ligi’nde nefes kesen müsabakaların ardından finale çıkan takımlar belli oldu. Kaptan Halı Saha’da oynanan yarı finalin ilk maçında AKKİM ile karşılaşan Beşiktaş Tersanesi ilk yarısını 1-1 eşitlikle tamamladığı mücadeleden 6-3’lük galibiyetle ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu.
Yarı finalin ikinci maçında ise üçüncü kez kupayı müzesine götürmek isteyen Mariner Mühendislik ile oynadığı futbolla göz dolduran Tersan Tersanesi karşı karşıya geldi. Son iki turnuvanın şampiyonu Mariner takımı devreye 2-0 önde girmesinin ardından ikinci yarıda birbirinden güzel 5 gole imza atarak maçı 7-0 kazanıp finalde Beşiktaş Tersanesi’nin rakibi oldu. 
Şirketler Ligi’nin final gününde ise ilk olarak Tersan Tersanesi ile AKKİM takımları üçüncülük maçında saatler 18:30’u gösterdiğinde kozlarını paylaşacaklar. Bu karşılaşmayı ilimizin deneyimli hakemlerinden Abuzer Alaca yönetecek.
“Muhteşem Final 20:00’da başlayacak”
Şirketler Ligi’nin finali ise 20:00’da başlayacak. Mariner Mühendislik ile Beşiktaş Tersanesi şampiyonluk kupasını müzesine götürebilmek için mücadele edecekler. Bu müsabakada Bölgesel Yardımcı Hakemlerimizden Erdem Sırmacı görev yapacak.
Enes Yılmaz, Tayfun Kaya, Metin Kahraman, Emre Akyıldız, Muhammed Esad Çelik, Enes Dışpınar ve Ahmet Seyfi Yüksel gibi kadrosunda önemli yıldızları barındıran Mariner, Göktay Günal, Yusuf Argün, Rıza Altıntaş, Fırat Şahin, Erdal Akyol, Mutluhan Ar ve Ahmet Bekçi ile finale adını yazdıran Beşiktaş Tersanesi zorlu finalde kozlarını paylaşacak. Organizasyon bu iki maçın ardından düzenlenecek kupa töreni ile son bulacak. 
 

Finalin Adı Mariner-Beşiktaş (6)Finalin Adı Mariner-Beşiktaş (5)Finalin Adı Mariner-Beşiktaş (4)Finalin Adı Mariner-Beşiktaş (2)Finalin Adı Mariner-Beşiktaş (1)

Editör: Rümeysa Şahin