31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir zaman kala siyasal partiler çalışmalarını hızlandırdı. Yalova’da faaliyet yürüten siyasi partilerin bir bölümü aday adaylıkları sürecini tamamlarken bir bölümü de adaylarını kamuoyuna duyurmaya başladı. 

2019 yerel seçimlerinde Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisini destekleyen İYİ Parti, 81 ilde bağımsız seçime girme kararı almıştı. Millet İttifakı partileri verdikleri kararlar sonucu Yalova’da birbirinden bağımsız olarak adaylar çıkaracak. Millet İttifakı tarafında bu gelişmeler yaşanırken uzun yıllardır Türkiye’nin belli bölgelerinde ittifaklar kuran AK Parti ve MHP’nin alacağı karar merak konusuydu. İHA’da çıkan bir haber siyaset gündemine bomba gibi düştü. Habere göre MHP, 24 ilde AK Parti adaylarını destekleyecekken, AK Parti ise toplam 5 ilde MHP adaylarına destek verecek.

MHP’nin AK Parti adayına destek vereceği illerden birinin de Yalova olduğu açıklandı. 2019’daki yerel seçimlerde Yalova’da AK Parti adayını destekleyen MHP, Yalova’da ikinci kez AK Parti ile ittifak kurmuş olacak.

İHA’da Çıkan Habere Göre MHP’nin Destek Vereceği İller;
Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak

Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

AK Parti’nin Destek Vereceği İller;
 Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye

 

Kaynak: Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel