4. İslami Dayanışma Oyunları’na Yalova’da hazırlanan Masa Tenisi Erkek ve Bayan Milli takımlar, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye gitti.
İslam Konferansı Örgütü’ne üye ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nın dördüncüsü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü´de başladı. Türkiye´nin masa tenisinde bayan ve erkek milli takımlarıyla yer alacağı Oyunlarda ferdi maçları 17-19 Mayıs 2017, takım maçları ise 20-22 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak. 
Milli kafilede Yalova’dan antrenör Bayramali Yıldız ve İbrahim Gündüz mücadele edecek.
Batuhan Ulucak ve Ahmet Li´nin temsil edeceği erkekler ferdi maçlarda, 13 ülkeden 24 sporcu mücadele edecek.  Batuhan Ulucak ilk turda Guyanalı Bryan ile karşılaşacak. Milli sporcumuz bu turu geçtiğinde son 16 turunda Çin asıllı Azeri sporcu Xinyu Yang ile mücadele edecek.
İlk turu bye geçen Milli sporcumuz Ahmet Li ise son 16 turunda Fildişi Sahilinden Kizito Oba ile Filistinli Hatem Wadi maçının galibi ile karşılaşacak. Ülkemizi Melek Hu ve Özge Yılmaz´ın temsil edeceği bayanlar ferdi maçlarında 10 ülkeden 18 sporcu mücadele edecek.İlk turu bye geçen Özge Yılmaz, son 16  turunda Pakistanlı Shabnam Bilal ile karşılaşacak. Özge gibi ilk turu bye geçen Melek Hu ise son 16 turunda Beninli Amake Akadiri ile Guyanalı Edghill maçının galibi ile karşılaşacak.
İbrahim Gündüz, Ahmet Li ve Gençay Menge'nin mücadele edeceği Takım maçlarında ise A Erkek Milli takımımız çeyrek finalde Guyana ile karşılaşacak. Millilerimiz bu maçı geçtiğinde yarı finalde Azerbaycan - Filistin maçının galibi ile mücadele edecek. Simay Kulakçeken, Melek Hu ve Özge Yılmaz'ın yer alacağı bayanlar takım maçlarında A Bayan Milli takımımız ise çeyrek finali maç yapmadan geçecek. Millilerimiz yarı finalde Guyana - İran maçının galibi ile oynayacak.
Masa tenisi Milli takım antrenörü Bayram Ali Yıldız, "Yalova’dan da 1 sporcumuzun yer aldığı millilerimize İslami Dayanışma Oyunlarında başarılar diliyorum, yoğun antrenmanlar ile verimli bir kamp süreci geçirdik inşallah muvaffak  oluruz" dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Ev sahipliğini yaptığımız Milli Takım Kampı ardından Azerbaycan da katılacakları İslami Dayanışma Oyunlarında Milli sporcularımıza, idareci ve antrenörlerimize başarılar diliyorum. Millilerimize güvenimizin tam inanıyoruz inşallah ülkemize madalyalar ile dönecekler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim