Çiftlikköy Belediyesi tarafından hediye edilen okuma yazma seti desteğiyle okumaya başlayan minik öğrenciler ilk mektuplarını Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’ye yazdı. Ruhsar Aksoy İlkokulu birinci sınıf öğrencileri hayatlarında yazdıkları ilk mektupları Başkan Adil Yele’ye teslim etti.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Ruhsar Aksoy İlkokulu birinci sınıf öğrencilerini makamında ağırladı. Minik öğrenciler, dönem başında belediye tarafından hediye edilen okuma yazma setinden çok faydalandıklarını ve kısa sürede okuma yazmayı öğrendiklerini dile getirdiler. Hediye nedeniyle Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’ye teşekkür eden minikler, hayatlarında yazdıkları ilk mektupları da teslim etti.
Başkan Yele’ye yazdığı mektubu okuyan 1. sınıf öğrencisi Gülce Şenol, "Sevgili Başkan Amca Adil Yele, Size bu mektubu yazarken çok heyecanlıyım, çünkü ilk defa böyle önemli birine mektup yazıyorum. 1. Dönem başında bize gönderdiğiniz kitaplar için çok teşekkür ederim. Belki bir gün okuluma gelirsiniz, size sınıfımı gösteririm” ifadelerini kullandı.
“Bu benim ilk mektubum”
Bir diğer öğrenci Ece Melin Çalgın da, mektubunda okula başlarken okuma yazma öğrenmekte zorlanacağını düşündüğünü ama okuma yazma seti ve öğretmeni sayesinde kolayca öğrendiğini belirterek, “Yazmayı öğrenince size mektup yazmak istedim, bu benim ilk mektubum” diye yazdı. Çalgın, Başkan Yele’ye okuduğu mektubunda okulundaki kırık bankların da tamir edilmesi isteğini dile getirdi. 1-D sınıfından Duru Çetinbağ ve 1-C’den Şermin Koyuncu da, hediye edilen setlerle okuma yazma öğrendiklerini kaydederek Başkan Yele’ye teşekkür ettiler.
Toplam 2427 öğrenciye destek
Miniklerin anlamlı sürprizi ve hediyeleri karşısında duygulanan Başkan Yele, dönem başında 1425 öğrenciye okuma yazma seti hediye ettiklerini hatırlattı. Yele, “2024 yılında ilçede eğitim gören 2 Bin 247 öğrenciye destek sağlamışız. Öğrencilerimiz için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla burslar, spor malzemeleri destekleri ve hem dijital hem de basılı eğitim materyalleri ulaştırdık. Minik öğrencilerimizin ziyaretleri ve ilk mektuplarındaki güzel dilekler beni çok mutlu etti. Öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Yele, her öğrenciye Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti.