Antakya ilçesinde yaşayan ve Aralık ayında sırra kadem basan 3 çocuk babası Mehmet Ali Özdemir’in cansız bedeni yaklaşık 20 gün sonra bulunmuştu. Olay üzerine Özdemir’in yakınları Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak olayın aydınlatılmasını istemişti.

Programda yaşananların ardından hayatını kaybeden Özdemir’i, eşi Meryem Özdemir’in kardeşi Mehmet G. öldürdüğünü itiraf etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan kayınbirader gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından alınan ifade doğrultusunda Mehmet Ali Özdemir’in eşi Meryem Özdemir, diğer kayınbiraderi M.G., eşinin kuzenleri H.G. ve S.G., eşinin annesi H.G., eşinin babası İ.G., eşinin amcası Y.G., olmak üzere 8 kişi 3 farklı adrese yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Muge Anli Hatay Ozdemir Vakasi (3)

  Adli makamlara sevk edilen şahıslardan Özdemir’in eşinin amcası Y.G. ile eşinin kuzeni S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 şahıs tutuklandı. Özdemir'in öldürüldüğü silah ise polis ekipleri tarafından toprağa gömülü vaziyette bulundu.

Peki Programda Neler Olmuştu? Sabahın Haberine göre;

Müge Anlı, bir cinayeti daha aydınlattı. Türkiye'nin konuştuğu olay 26 Aralık 2023'te Hatay Antakya'da yaşandı. 3 çocuk babası Mehmet Ali Özdemir'den haber alamayan yakınları Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü mesajı

Muge Anli Hatay Ozdemir Vakasi (2)

Programda Özdemir'in eşi Meryem'in çelişkili açıklamaları dikkat çekerken genç adamın cesedine 21 gün sonra otomobilinin 750 metre uzağında ulaşıldı. Araçta bulunan kan izleri sonrası Özdemir'in kurşunlanarak öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Programda sürekli çelişkili ifadeler veren Meryem Özdemir ile birlikte ailesi polis tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Soruşturmayı tamamlayan ve delilleri elde eden polis, önceki sabah 4 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Polis Meryem Özdemir ile birlikte annesi, babası, 2 erkek kardeşi, amcası ve 2 kuzenini gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliğinde çapraz sorguya alınan şüphelilerden Mehmet Genç, eniştesi Mehmet Ali Özdemir'i kızkardeşi Meryem'e şiddet uyguladığı için cinayeti işlediğini itiraf etti. Meryem Özdemir de eşini ağabeyinin öldürdüğünü söyledi. Olay gecesi dışarıda bulunan Mehmet Ali Özdemir'i eve çağırdığını ifade eden Mehmet Genç, "Bahçede tabancayla üç el ateş ettim. Öldürdükten sonra evde poşete koyup kendisinin otomobiline taşıdıktan sonra cesedi çalılıkların arasına attık. Otomobilini de uzağa bıraktık. Tabancayı da cesedinin yakınlarında toprağa gömdüm. Daha sonra eve gelip bahçedeki ve evdeki kan izlerini sildik. Ayrıca kan izleri bulunan elbiselerimizi de yaktık" dediği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi