Başkan Mehmet Gürel, İl Belediye Başkanları Toplantısına Katıldı Başkan Mehmet Gürel, İl Belediye Başkanları Toplantısına Katıldı

Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri Kuzey Irak’ta görev yapan askerlerin terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonrası şehit edilmesinin ardından siyasette yeni bir polemik yaşanıyor. Saldırı sonrası İYİ Parti grubu, teröre karşı ortak bildiri imzalanmasını istedi. Bu çağrıya CHP ve Dem Partisi dışındaki TBMM’deki tüm partiler uydu ve ortak bildiri imzalandı. Partisine gelen eleştirilere cevap veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel konu ile ilgili, “Bildiriyle şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiri imzalarım” dedi.
“Bildiriyi doğru buluyor ve destekliyoruz”
CHP’nin bildiriye imza atmaması farklı siyasi kişiler tarafından eleştiriler gelmesine neden oldu. Bu eleştirilere Yalova eski Milletvekili ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce isim vermeden katıldı. Konuya ilişkin duygu ve düşüncelerini resmi sosyal medya hesaplarından paylaşan İnce, “ Yıllarca Meclis’te milletvekili ve grup başkanvekili olarak görev yaptım. TSK, teröristlere ve emperyalistlere karşı amansız bir mücadele verirken ve şehitlerimiz varken ‘teröre karşı ortak bildiriye’ imza atılmamasını doğru bulmuyorum. Biz Memleket Partisi olarak ortak bildiriyi doğru buluyor ve destekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz