Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki konuğu Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Muhtarı Burak Çelik oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan Çelik, mahallesi hakkında ki son gelişmeleri aktardı.

“En büyük sıkıntımız trafik”

Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Muhtarı Burak çelik, “Çınarcık 5 merkez mahalleden oluşuyor. En büyük mahallesi Harmanlar mahallesidir. Yazlık nüfusu yoğun olan bir mahalle. Şu an mahallemiz yaklaşık 8 bin nüfusa sahiptir. Ama yazın bu sayı 250 bine çıkıyor. Mahalle olarakta yaklaşık 60 bini bulabiliyor. Pandemi dönemi ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Çınarcık’ta da bazı dengelerin değişmesine neden oldu. Yazın metropollerden gelen nüfus artık kış aylarında da kalmaya başladı. Bunun sebepleri ise Çınarcık’ın ekonomi, rahatlık ve sakin bir yer olmasından kaynaklanıyor. İstanbul, İzmit ve Bursa gibi 3 tane büyük ilin tam ortasında olmamızda bizim avantajlarımızdan biri. Hepsine birer saatlik mesafe uzaklıktayız. Bu sebeple Çınarcık’ın kış aylarında her geçen gün nüfusun artmasına yol açıyor. En büyük sıkıntımız trafik. Çünkü Çınarcık hiç görmemiş olduğu bir trafiği görüyor” şeklinde konuştu.

Mahallemde Poyraz caddesi üzerinde bir kayma gerçekleşmişti. Bununla ilgili bir endişe vardı. AFAD bu işe el attı. Bildiğim kadarıyla bir çalışma olacak. Orada ki sıkıntı çözüme kavuşmuş olacak. Çalışmalar henüz başlamadı, şu an ihale sürecinde olduğunu biliyoruz.

“Kentsel dönüşüm istiyoruz”

Kentsel dönüşümün Harman Mahallesi için önem arz ettiğini dile getiren Çelik, “Biz 99 depremini ilçe olarak en çok hisseden mahallelerden bir tanesiyiz. Mahallemizde çok yıkım olmadı ancak 99 depreminden bu yana binalarımız ciddi anlamda yıpranmış durumda. 40-50 senelik binalarda yaşıyoruz. Kentsel dönüşümü mahallem adına istiyorum. Kentsel dönüşümünde yapılabilmesi için bazı kısasların olması gerektiğini de düşünüyorum. Kat arttırımı olmasın. Ama insanlarında kentsel dönüşüme evlerini verebilmesi için devletimizin bu konuda destek vermesini bekliyoruz. Mahallemizde yer olmadığı içinde yeni konut yapılabilecek alanda yok. Binaların yenilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Emniyette personel eksikliği olduğunu düşünüyorum”

Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik” Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik”

Mahallesinin güvenlik probleminden de bahseden Muhtar Çelik şunları kaydetti: “Hırsızlık olayları yoğun olmamakla birlikte ara ara oluyor. Emniyetle sürekli iletişim halindeyiz. Ekipler ellerinden geleni yapıyorlar fakat personel eksikliğinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü yazın artan nüfus nedeniyle personel anlamında takviye yapılması gerektiğini düşünüyorum.”

“Muhtar mahallenin her şeyidir”

İki dönemdir muhtarlık yapan ve 3. dönem muhtarlığına da aday olacağını açıklayan Çelik, “Muhtar mahallenin her şeyidir. İlgili, alakalı ve vatandaşın sıkıntılarıyla dertlenebiliyorsanız sizi kendilerine daha yakın hissediyor. Önemli olmayan bir sorunu dahi sizinle gelip paylaşabiliyor. Muhtardan bir çözüm bekliyor” dedi.

Yetkililere sesleniyorum”

Bölgede yaşadıkları yol problemi sebebiyle yetkililere bir çağrıda bulunan Çelik, “Çınarcık-Yalova arasında bir yol problemimiz var. Yalova Üniversitesi’nden sonra Koru arasında ki 1,5 kilometrelik Harbiş- Şahintepe güzergahında bulunan o yolun yapılmasını istiyoruz. Karayolları yetkililerine sesleniyorum. Bu yolu sıklıkla kullanıyoruz. Buraya gelen vatandaşlardan tepki alıyoruz. Bu yol ile ilgili bir çalışma yaparlarsa seviniriz” diyerek sözlerini noktaladı.

MUHABİR: GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin