Kart cezası nedeniyle maçı kenardan izleyen geçen turnuvada olduğu gibi bu organizasyonda da gol krallığının sahibi olan Enes Dışpınar’da takımını yönlendirmesiyle dikkat çekti.

Yaklaşık 1 ay süren Şirketler Ligi 2023, 90+4 Halı Saha Tesislerinde oynanan final maçı ve ödül töreniyle son buldu.

İlk olarak turnuvanın üçüncüsü belirlendi. Sefine Tersanesi ile Yalova Belediyesi Personel A.Ş. kozlarını paylaştı. Zeki Yasin Bafralı’nın yönettiği mücadeleyi ev sahibi ekip Emirhan Urhan ve Yalçın Ayçiçek’in 4-1 kazanarak organizasyonun üçüncüsü oldu.

Bu maçın ardından gözler final müsabakasına çevrildi. Zorlu virajları başarıyla aşan geçen sezonun şampiyonu Mariner Mühendislik ile Ece Marin karşı karşıya geldi. Her iki şirket takımının taraftarları maça yoğun ilgi gösterdi.

Klasman hakemlerimizden Mehmet Yıldız zorlu finalde düdük çalan isim oldu. Şampiyonu belirleyecek karşılaşma adeta golle başladı. Ece Marin adına Eşref Gültoplar gol perdesini aralayan isim oldu. Bu gole Mariner takımı “Atom” lakaplı oyuncu Emre Akyıldız’la yanıt verirken ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarı nefesler kesildi. Son dakikaya kadar kıran kırana mücadeleye geçen final maçında skoru Mariner Mühendislik adına Gökhan Şahin attığı harika golle takımına şampiyonluğu getiren isim oldu.

Final maçının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak organizasyonun en genç oyuncuları Mariner Mühendislik’ten Ozan Kaya ve Elektromarketim’den Aytunç Yalçın Winner Sport ortaklarından İlker İzol’ün elinden plaketlerini aldılar.

Daha sonra Şirketler Ligi 2023’ün sponsorlarından Yalova Belediyesi adına Başkan Mustafa Tutuk’a Elektromarketim’e, Özdemir Gemi’ye, Kılıçdaroğlu Denizcilik, Çınar Sürücü Kursu’na ve turnuvanın disiplin kurulunu oluşturan  Avukat Baran Çetin ve Stajyer Avukat Engin Yavuz’a teşekkür plaketi verildi.

Şirketler Ligi 2023’ün en değerli oyuncusu Mariner Mühendislik’ten Gökhan Şahin, gol kralı Mariner Mühendislik’ten Enes Dışpınar ve en iyi kaleci seçilen Mete Yula Winner Sport ortaklarından Yalçın Tekin Çetin, Samet İkiz ve İlker İzol’ün elinden ödüllerini aldı. Organizasyonu üçüncü sırada noktalayan Sefine Tersanesi’ne kupa ve madalyalarını Önder İnan takdim etti. Final maçını kaybederek turnuvanın ikincisi Ece Marinli oyuncular kupa ve madalyalarını Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Alpan Solmaz’ın elinden aldı. Dev finali kazanarak üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Mariner Mühendislik takımına kupa ve madalyalarını Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk takdim ederken başarılarından ötürü oyuncu ve teknik ekibi kutladı.

Yalova’ya yeni bir renk ve soluk getiren Şirketler Ligi 2023 futbol turnuvasında çeyrek final müsabakaları geride kalırken yarı finalist 4 takım belli oldu. Bugün oynanacak maçlarda son 8 turunda rakiplerini eleyen son şampiyon Mariner Mühendislik Yalova Belediyesi Personel AŞ, Sefine Tersanesi ve Ece Marin finale çıkma mücadelesi verecek.

Yalçın Tekin Çetin, Samet İkiz ve İlker İzol’ün sahibi olduğu Winner Sport’un düzenlediği Şirketler Kupası 2023 organizasyonunda gözler yarı finallere çevrildi. 90+4 Halı Saha Tesislerinin ev sahipliği yaptığı turnuvada çeyrek final heyecanı geride kaldı.

Şirketler Kupası 2023 organizasyonunda A ve B Grubu’ndaki normal sezon maçları sonrasında çeyrek final karşılaşmalarına geçildi. Mariner Mühendislik çeyrek finalde AB Makina ile karşılaştı. Enes Dışpınar’ın gol şov yaptığı mücadeleyi son şampiyon 9-1’lik skorla kazanarak yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Bu turnuvanın sürpriz ekibi Ece Marin fırtınası çeyrek finalde de esti. Bu kupada gözünü şampiyonluğa dikenYalova Ro-Ro Port’la karşılaşan Ece Marin düellodan 6-4 galip ayrılırken Orhan Karslı attığı gollerle takımına hayat veren isim oldu.

Çeyrek finalin sürprizini ise Yalova Belediyesi Personel A.Ş. gerçekleştirdi. Çeyrek finalde Beşiktaş Tersanesi ile karşılaşan ekip normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonrasında rakibini 6-5 mağlup edip kupa dışına itti.

Grup sürecinde 5’de 5 yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Sefine Tersanesi çeyrek finalde Tersan Tersanesi ile kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen mücadeleyi ev sahibi ekip Emirhan Urhan’ın son saniye golüyle 1-0 kazanıp yarı finale çıkan son takım oldu.

Öte yandan çeyrek final maçlarının hemen ardından yapılan kura çekimiyle birlikte yarı final eşleşmeleri de belli oldu.

Buna göre; Mariner Mühendislik-Yalova Belediyesi Personel AŞ ve Ece Marin-Sefine Tersanesi eşleşmeleri ortaya çıktı. Turnuvanın yarı final maçları bugün oynanacak.

Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (13)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (14)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (11)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (12)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (10)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (8)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (9)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (6)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (7)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (4)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (5)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (2)Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (1)-1Muhteşem Final Mariner Mühendisliğin (1)

Editör: Uğur TEZCAN