Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlarda duygularımızı en güzel şekilde şarkılarımızla türkülerimizle anlatmaktayız. Tarifi imkansız duyguların dışa vurumu müzikle mümkün olmaktadır.

Günlük yaşantımız içinde o kadar ağır sorunlar var ki bu sorunların içinde yuvarlanmaya başladığımız zaman yaşamın bizlere sunduğu pek çok güzelliklerden de uzaklaşmaya başlıyoruz. Hayatın acı gerçekleri ile baş etmeye çalışırken, bir yandan da bizleri ayakta tutup bu azılı sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olacak değişik konulara da eğilmemiz gereklidir diye düşünmekteyim.

Fransız filozof Rene Descartes’in bir sözü aklıma geldi ‘’ Düşünüyorsam varım ‘’. Bence yaşadığımız sürece düşünmeye devam etmeliyiz.

Bende çoğu zaman düşünüp de cevap bulamadığım sorularımdan birisini bu yazının konusu olarak ele almak istedim.

‘’ notalar neden 7 adet ? ‘’ DO – RE – Mİ – FA –SOL – LA –S İ

Kainatın sırlarında birisi de bu olabilir mi ?

Haftanın 7 günden oluşmasından başlayarak bir dizi yedi ile ilgili konu tartışılabilir . Yedilerin sırrı için sayfalar dolusu yazılsa bile bu konu sonlanmaz. Köşemin satırları müzikle dolsun istediğimden sadece bir örnekle sınırlı kalacak.

Gökkuşağı içinde bulunan renk sayısı da 7 adet, bunun da bir anlamı mutlaka vardır diye düşünüyorum. Güneş ışıklarını bir kristal prizma ile önünüze düşürüp bakınız gerçekten renk sayısı 7 adettir.

Ben notalarla ilgili olarak kainatta seslerin 7 ana ses olarak yaratıldığını düşünüyorum. İnsanoğlu bu sesleri keşfedip sadece isimlendirmiştir. Bilimsel olarak kabul edilmiş bu gerçek insanoğlunu da hiç değilse bir konuda bir araya getirmiştir.

Dünya üzerinde konuşulan yüzlerce lisan vardır. Her lisanın da kendi arasında pek çok lehçesi bulunduğu halde, Evrensel Musıkide bütün insanlık aynı nota sisteminde birleşmiştir.

Musıkinin insanları birleştirme gücünde ilahi kudretin büyük bir etkisi olduğuna bütün kalbimle inanmaktayım. Dünya üzerinde arzu edilen huzurun tesisinde müzik insanlarına da büyük görevler düşmektedir. Sevgi ve barış şarkılarının dünyaya hakim olması dileklerimle.