Merve Varol Nasıl Oldun Özel’de Merve Varol Nasıl Oldun Özel’de

Farkında mıyız?
Nasıl Oldun Özel Serisinde, hayatı onlar için zorlaştırıcı kılan sözde biz sağlıklı insanlar haricinde aslında tüm zorlu koşullara rağmen hayata tutunma becerisini göstermiş, hayatın bir yerinden yakalamak, ne olursa olsun hayata tutunmak, değer üreten Özel insanların yer aldığı, öznel ifademle seçilmiş insanların yer aldığı bu serinin ilk bölümünü yayınlamanın haklı gururu içerisindeyim. Öznel ifadelerin çok yerildiği bu programda Ergül Dağcı konuğumdu. 7 üniversite bitirmesi, 33 Yaşından sonra bir başladık başlayış o başlayış edasıyla bizlere hayatın aslında, vazgeçilmeyecek kadar güzel olduğunu, tüm zorluklara rağmen düşünen canlılar olarak, değer üretmenin aslında o kadar da zor olmadığını, yeter ki kafada bitirmek gerektiğini bana bir kere daha gösterdi. Ergül ile Muhabbetimizde ortaya koyduğu çaba ve başarı hikayesi tüylerimi diken diken etti. Bile bile alt yazı eklememekte aslında benim kararımdı, Çünkü Ergül’e duyduğum saygıdandı. Çünkü bizleri anlayabilenler anlasın, anlamayanlar zaten anlamayacaklar ne kadar anlatırsak anlatalım modundaydık. Farkındalığı yüksek olan insanlar için hazırlanmış Nasıl Oldun? Özel, özel insanların anlayabileceği, anlamlar çıkarabileceği bir program olacak gibi. 
 Ergül Dağcı Kim bilir misiniz. Durun Ben sizin için Google’layım.   Google’ye da gerek yok hani. Çünkü adına ait bir internet sitesi var. Onu sizler için haberimin devamına ekliyorum. Yaptığı çalışmaları görün isterim. Ergül, şiir kitabı gibi, Dağ gülünden bir esinti.

Ergül Dağcı Kimdir?
https://erguldagci.tr.gg/erg.ue.l-da%26%23287%3Bc%26%23305%3B-kimdir-f-.htm      

1980 İstanbul Bahçelievler doğumludur, orta halli, 2 çocuklu bir ailenin 2'nci kızı olarak dünyaya gelmiştir, doğum sonrası sarılık nedeniyle beyindeki hareket merkezi hasar görmüş ve spastik engelli olarak yaşamını sürdürmektedir, 1982 yılında Türkiye spastik çocuklar vakfına üye olmuş ve çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur, 1989 yılında ailesiyle birlikte Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine yerleşmiştir, orada yaklaşık 20 yıl ikamet ettikten sonra 2009 nisanında yalovaya yerleşmiştir, buralar
Imageda da boş durmamış ve 1998 yılında Kocaeli spastik engelliler derneğinin kuruluşuna yardımcı olmuş ve faaliyetlerini bu dernekte sürdürm
üştür, ve 2006 yılında dernek yönetimiyle arasındaki fikir ayrılığı nedeniyle bu dernekten ayrılmak zorunda kalmıştır, yazım alanında da yeteneği olan Ergül dağcı 2005 2006 yılları arasında yerel, ayda bir yayınlanan mozaik dergisinde köşe yazarı olarak görev yapmış ve makaleler yayınlamıştır, Ergül dağcının şu an basım aşamasında olan bir şiir kitabı, 300 şiiri, 16 makalesi, senaryoları ve öyküleri vardır, aynı zamanda sanal spastikler birliğinin kurucu üyelerindendir ve başkanıdır, ayrıca halen www.ertandogan.com sitesinde ve ahmet nesin*in düşün dergisinde makale yazarlığı yapmaktadır.

Programcı :  Duygu Saral 


nasıl oldun bölüm 1 (12)nasıl oldun bölüm 1 (11)nasıl oldun bölüm 1 (10)nasıl oldun bölüm 1 (9)nasıl oldun bölüm 1 (8)nasıl oldun bölüm 1 (7)nasıl oldun bölüm 1 (6)

Editör: Arda Yavuz