Atatürk BİLSEM Konferans Salonu’nda, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi’nin ortak projesi olan “Yalova Öykü Günleri” ne katılan yazar Nemika Tuğcu, ‘Minik’ adlı kitabı üzerine bir söyleşi düzenledi. Programa; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Şeliman, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Fırat Sarıkaya, Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Kurum Müdürü Osman Arıca, birçok öğretmen ve öğrenci katıldı. Programa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yazar Nemika Tuğcu ile buluşmanın keyfini yaşadı. Açılış konuşmasını yapan Atatürk Bilim Sanat ve Merkezi Kurum Müdürü Osman Arıca, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Yalova Öykü Günleri” projemizin açılış programına hoş geldiniz. Atatürk Bilim Sanat ve Merkezi olarak düzenlediğimiz ulusal küçürek öykü yarışmamızın ikinci aşaması olan “Yalova Öykü Günleri” projemizde ki amacımız öğrencilerimizi öykü ile buluşturmaktIr. Bu noktada projemizi destekleyen sahiplenen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Ardından sahneye çıkan Kurum Edebiyat öğretmeni Serap Gümüş ise proje hakkında bilgiler verdi. Nemika Tuğcu, söyleşisine başlamadan önce amcası Kemalettin Tuğcu’nun hayatından bahsetti. Daha sonrasında ise “Minik” adlı eseri üzerine öğrenciler ile birlikte sohbet etti. Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı. "Minik" kitabında bir köpek ile yaşanan büyük bir dostluğu anlatan Tuğcu, “Hastalanan 9 kardeşinin arasında hayatta kalan tek köpek yavrusunun, Minik’in sevimli, heyecanlı ve komik öykülerini okuyacaksınız. Şehir hatları vapurundaki inatçılığını, açık hava sinemasındaki yaramazlığını, kedi yavrularına gösterdiği şefkati ve herkesin hayranlığını kazanan cesaretini gördükten sonra, Aydan, Aycan ve Aylin’in Minik’i neden bu kadar çok sevdiklerini de anlayacaksınız. Kim bilir, bu kitabı okuduktan sonra, belki siz de, "Minik" bir köpeğin dostluk ve saflık dolu dünyasına girmek isteyeceksiniz. Kim bilir!” ifadelerini kullandı.

Nemika Tuğcu kimdir?

Öykü yazarı. 10 Ocak 1946, Kayseri doğumlu. Tam adı Fatma Nemika Tuğcu. Ünlü çocuk edebiyatçısı Kemalettin Tuğcu amcası kızıdır. Kayseri Kız Orta Okulu, Kandilli Kız Lisesi (1965) mezunu. Paşabahçe Şişe Cam Fabrikasında çalışarak emekliye ayrıldı. Reklam şirketleri ve ajanslar dahil birçok alanda çalıştıktan sonra TRT’de metin yazarlığı, sektör dergilerinde editörlük, Hürriyet gazetesinde redaktörlük yaptı. 1988 yılından itibaren Varlık başta olmak üzere çeşitli dergilerde kitap eleştirileri, tanıtımları ve röportajlar yayımlandı. 2002 Behzat Ay Yazın Ödülünü mektup dalında Remzi Demir ile paylaştı.

ESERLERİ: Elişi Fotoğrafları, Sırça Köşkün Masalcısı, Minik, Sebzeler Kraliçesi Fasulye        

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (7)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (8)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (9)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (4)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (5)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (6)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (2)Nemika Tuğcu öğrencilerle buluştu (3)

Editör: Rümeysa Şahin