Süleyman Küçük Yeniden Başkanlığa Seçildi Süleyman Küçük Yeniden Başkanlığa Seçildi

yalova-antalya-minik-kucuk-satranc-turnuva-kursu-madalya (1)-1Yalovalı minik satranççı Ömer Alp Koyunoğlu, 20 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda elde ettiği Türkiye üçüncülüğüyle gururumuz oldu. 
Şampiyonada, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC’den 2 bin 500’ü sporcu şampiyonluk için hamle yaparken, Ömer Alp 10 Yaş Genel Kategoride üçüncülüğü kazanarak üst üste dördüncü kez Milli takım havuzuna girmeyi başardı.
yalova-antalya-minik-kucuk-satranc-turnuva-kursu-madalya (1)“Başarıda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum”
Yalova Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,“ 2010 doğumlu yetenekli sporcumuz Ömer Alp Koyunoğlu, 2023-2024 Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası'nda ülkemizi gururlandırarak Türkiye 3.sü oldu. Bu, Koyunoğlu'nun 4 kez katıldığı yaş gruplarında 4'te 4 yaparak 4.kez Milli Takım Havuzunda yer almasıyla bir kez daha gösterdiği üstün başarı. Avrupa'da ülkemizi temsil edecek olan Koyunoğlu'na şimdiden bol başarılar diliyorum. Ayrıca, bu muazzam başarıda emeği geçen tüm antrenör ekibimize de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 
“Final gününde nefesler tutuldu”
20 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası” sona erdi. Bir hafta boyunca sporcularımız, antrenörler, veliler ve satranç severlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi şampiyona için bir araya geldi.
yalova-antalya-minik-kucuk-satranc-turnuva-kursu-madalya (2)-1Kapanış törenine Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekillerimiz Aşkın Keleş ve Ömer Asım Ötegen, Asbaşkanlarımız Ayşe Kardaş Ergezen, Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Aykut İlker Mete, Olcay Ak Nalbant, Berkay Çelik, kurul başkanlarımız, Antalya İl Temsilcimiz Osman Akdoğan, katıldı.
Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, ödül töreninde yaptığı konuşmada şampiyonada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcuları kutlayarak, Türk satrancının her geçen gün başarı çıtasını daha da yükseğe taşıdıklarını söyledi.
yalova-antalya-minik-kucuk-satranc-turnuva-kursu-madalya (3)Ülkenin dört bir yanından katılımın olduğu şampiyonanın, Avrupa’nın en büyük katılımlı şampiyonalarından biri olduğunun da altını çizen Tulay, “Altyapıya yaptığımız yatırımlar, birbiri ardına hayata geçirdiğimiz projeler, çalışmalarımız ülkemizde yediden yetmişe herkesin satranca olan sevgisini besliyor, büyütüyor. Uluslararası turnuvalarda elde ettiğimiz başarılar Türk satrancının satranç dünyasında artık önemli bir yeri olduğu gerçeğine işaret ediyor. Bu başarılara ulaşmamızda bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Sayın Hakan Aran nezdinde 18 yıldır yol arkadaşımız olan İş Bankası Ailesine, sponsorlarımıza, turnuvaya emek veren teknik ekibimize, kıymetli ailelerimize ve çok kıymetli sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Şampiyonada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi.
7–12 ve 13-18 yaş grubunda 2 bin 500 satranç sporcusu hamle yaptığı şampiyonanın sonunda dereceye giren sporcular milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

yalova-antalya-minik-kucuk-satranc-turnuva-kursu-madalya (4)

Editör: Arda Yavuz