Yalova İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sağlıklı Beslenme ve Obeziteyle Savaş’ adlı seminerde, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sağlıklı beslenmenin önemli konu başlıkları ayrıntılarıyla anlatıldı.

Yalova Devlet Hastanesi diyetisyenlerinden Ebru Atabay, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın da takip ettiği konferansta, öğrencilere, besin grupları hakkında bilgi vererek, dört temel besin grubunun her birinden belli ölçülerde tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.

En çok hata yapılan konuların başında gelen diyet konusunda da gençlere bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Atabay, çok bilinen yanlışların başında gelen diyette ekmek tüketiminin kesilmemesi gerektiğini söyledi. Tuz tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Atabay, sağlıklı bir hayat için dengeli ve yeterli beslenmenin önemine dikkat çekti.

Diyetisyen Ebru Atabay, yeterli ve dengeli beslenmenin vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumunda Yeterli ve Dengeli Beslenmenin sağlanmış olacağını da sözlerine ekledi.Günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu gençlere özellikle vurgulayan Diyetisyen Atabay, bütün gece süren açlıktan sonra günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısının atlanmaması gerektiğini söyledi.Vücudun düzenli çalışması için kan şekerinin belli bir düzeyde bulunması gerektiğini belirten Diyetisyen Ebru Atabay, kahvaltı yapılmadığında kan şekerinin düşmesiyle birlikte birtakım sıkıntıların ortaya çıkacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim