Vatandaşların özellikle kafelerde maske ve mesafe kuralını hiçe sayan şekilde bulunmalarını önlemek adına Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri denetimler gerçekleştiriyorlar. Yapılan denetimlerde her hangi bir içecek tüketimi yapılırken maskenin çıkartılması bunun harici durumlarda ise maske ve mesafe kuralına uyulması isteniyor. Virüsün halen yayıldığı ve hastalığın büyük risk olma özelliğinin ortadan kalkmadığını hatırlatan ekipler vatandaşları bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorlar. Kafelerin sahiplerini de müşterilerini belirli bir mesafe çerçevesinde oturtmalarını isteyen ekipler bu anlamda alınan Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını hatırlatıyorlar.  Ayrıca polis ekipleri ise şüpheli gördükleri şahısların kimliklerini kontrol ederek GBT sistemi üzerinden genel durum sorgulamalarını da gerçekleştiriyorlar.
Denetimlere vatandaşlar da olumlu yaklaşıyor. Denetimlerin maske kullanmayanlar için caydırıcı olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Çay, kahve içerken maskelerimizi aşağıya indiriyoruz. Bu normal ve yapılacak bir şey yok. Ama bazı vatandaşlar her hangi bir şey içmezken de maske takmıyor. Ayrıca mesafe kuralını hiçe sayarak içiçe oturan çok sayıda insan oluyor. Denetimleri bu konuda caydırıcı buluyoruz” dediler.
İşletme sahipleri ise vaka sayılarının daha da artmaması ve beraberinde bir kapanmanın gelmemesi için alınan kararların ve bu kararların uygulanmasının denetlenmesinin önemine vurgu yapıyorlar.

Editör: TE Bilişim