Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), U18 ve altındaki Amatör Liglere saha içi sağlık görevlisi ve saha kenarı polis kararı çıkartmaması üzerine harekete geçen Saha Komiseri Arzu Yeğin, “Saha İçi Sağlık Görevlisi” projesiyle U12, U14, U16 ve U18 Amatör liglerinde saha içinde çalışacak sağlık görevlilerinin ilk yardım eğitimi almalarını sağladı. Bu sayede kursiyerler, müsabakalarda ‘Saha İçi Sağlık Görevlisi’ olarak yer alabilecek. 22 kişinin yer aldığı bu projede eğitimin tamamlanmasının ardından Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul tarafından kursiyerlere sertifikaları da teslim edildi. Bu projenin Türkiye’de ilk defa uygulandığını dile getiren Arzu Yeğin, “Yalova ASKF Başkanımız Tamer Erbul ve Saha Komiserleri Derneği Başkanımız Şaban Ok ile birlikte Yalova Amatör Futbol Ligi U klasmanında  müsabakaya çıkan takımların maçlarında görevlendirilecek saha içi sağlık görevlilerinin tamamlanmış olan eğitimlerinin sonucunda sertifikalarını teslim ettik.

Avantaj Final ve Mersin’in Oldu Avantaj Final ve Mersin’in Oldu

Yalova Saha Komiser Arzu Yegin Saglık Gorevli Mac Sertifika (5)Türkiye'de ilk defa amatör liglerde biz U12, U14, U16, U18 klasmanında sahaya çıkan amatör futbolcu öğrencilerimizin saha içerisindeki sakatlanmalarında direkt müdahale edebilecek, onların sağlık durumlarına bakacak. Sakatlığın kronikleşmeden veya mikrop kapmadan önlemini alabilecek gençlerimizi sahalarımıza koyduk. Bunun tüm amatör liglerde bu şekilde yaygınlaşmasını da temenni ederim. Amatör ligdeki takımların hepsine elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. TFF ile her zaman birlikte hareket edeceğiz. Yalova'yı futbolun altyapı cenneti yapmak istiyoruz.” dedi.
Yalova Saha Komiser Arzu Yegin Saglık Gorevli Mac Sertifika (3)Kursiyerlere sertifikalarını teslim eden Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul, “Türkiye'de yapılmış ilk defa yapılmış bu projeyle Yalova futboluna hizmet sağladık. Daha yapacağımız çok projelerimiz var. Hep birlikte el ele, gönül gönülle vererek gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yalova'da hiçbir takımı ayırt etmeden tüm takımların yanında olacağız. Eğitimlerini tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yalova Saha Komiser Arzu Yegin Saglık Gorevli Mac Sertifika (6)Yalova Saha Komiser Arzu Yegin Saglık Gorevli Mac Sertifika (2)Yalova Saha Komiser Arzu Yegin Saglık Gorevli Mac Sertifika (1)

Editör: Arda Yavuz